Skocz do zawartości
MUNIekk

PC do gier, głównie CS max 4500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, pisze do was gdyż chciałbym uzyskać opinie o zestawie, który chciałbym kupić. Ilość gotówki którą posiadam to 4500zł, aczkolwiek jeśli byłoby taniej to wcale się nie obraże. Zestaw, który złożyłem samemu kosztuje 4087zł. Główny cel tego komputera to CS Global Offensive, ale i inne nowe tytuły (np. Wiedźmin III itp.) gdyż na starym komputerze żadna z tych gier nie chodziła w miarę dobrze.

Dodatkowe info

Procek zamierzam kręcić tak do 4,3 góra 4,5GHz, posiadam również monitor 144Hz, więc chciałbym aby ilość klatek w każdej możliwej grze była największa jak tylko się da, kosztem np. słabszych detali itp.

Zestaw który złozyłem:

Procesor i5-4690k

Karta graficzna Gigabyte geForce GTX970 4096MB 256bit WindForce III OC

Płyta główna MSI Z97-G43

Zasilacz Thermaltake 530W Smart SE Modularny

Chłodzenie SilentiumPC Grandis XE1236

RAM 8Gb HyperX Savage 2400Mhz CL11

Dysk HDD Seagate 1Tb Sata III

Dysk SSD Transcend 128Gb 370

Obudowa Zalman Z3 plus

Największą niewiadomą w tym zestawie było dla mnie chłodzenie i nie wiem czy będzie do końca odpowiednie dla tego zestawu. Dodatkowo zaznaczę, że jedyne kompatybilne Ramy z tym chłodzeniem to te, które są z low profilem.

Dzięki z góry za wszystkie wypowiedzi ;)

Edytowane przez MUNIekk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi