wiktorpawian Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Witam czytając ostatnio pewien artykuł postanowiłem odinstalować sterownik ahci ide gdyż z artykułu wynikało ze wraz z nim odinstaluje Intel rapid storage tehnology czy jakoś tak który może powodować wolniejsze działanie komputera. Wiec tak zrobiłem i teraz mam problem gdyż komputer się włącza i wyskakuje czarny ekran z pewnymi instrukcjami jak naprawić system ale nie mogę nic zrobić ponieważ mysz i klawiatura nie działa jakby były nie wykrywane czy możecie mi jakoś pomóc nie jestem biegły w tych sprawach wiec proszę was o pomoc z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Nie jestem pewien co do końca odinstalowałeś, ale warto spróbować zmienić tryb dostępu do dysku z AHCI na IDE. Jeżeli uda się zabootować to zainstalować ponownie sterownik do AHCI i wrócić do trybu AHCI w biosie w trakcie kolejnego restartu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 to se odinstalowałeś :rolleyes: jak nie pomoże co wyżej to podczas startu F8 i konsola odzyskiwania-naprawy dziwna sprawa po system powinien wykryć brak stera i zainstalować ponownie, no chyba że faktycznie coś pokręciłeś na drugi raz już będziesz wiedział żeby przed zabawą backup robić ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktorpawian Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Tylko problem w tym ze klawiatura i myszka jest nie aktywna tak jakby była odlaczona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Może jest odłączona? Może jest podłączona pod usb3.0? Może podasz pełną konfigurację, jak piszesz, że klawiatura nie działa, napisz pod jakie złącze jest podłączona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktorpawian Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Podłączona jest pod USB 2.0 wcześniej działała bo chwile wcześniej grałem w gta 5 ;) Mój pc i 5 3570k Kingston 8 GB RAM AMD r9 380 GB mobo z77a-g43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Klawiatura nie działa w takim sensie, że nie możesz się dostać do biosu? Jeżeli tak to nie ma to nic wspólnego z ta akcja odinstalowywania. Hehehe, przyszła mi do głowy taka śmieszna sytuacja, że miałeś w biosie aktywny Ultra Fast Boot.... ; - ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktorpawian Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Tak miałem aktywne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 W uefi też nie działa? Umiesz wejść do uefi? Jak tak, dokonaj zmiany z postu #2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktorpawian Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Wciskam del ale nic to nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Clear cmos i sprawdź co się zmieniło. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Clear CMOS (zworka albo przycisk na płycie głównej). 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktorpawian Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Ok zaraz sprawdzę Panowie wielkie dzięki za pomoc zrobiłem clear CMOS i pomogło nie spodziewałem się ze to taka blacha sprawa zaraz spanikowalem i nie pomyślałem od razu o tym dziękuję raz jeszcze :) Mam jeszcze jedno pytanie czy cena 499 zł za win 10 home box to dobra cena czy może wiecie o jakiejś promocji i można go trochę taniej kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 W większości znanych sklepów będzie kilkanaście-kilkadziesiąt złotych tańszy. Są też jakieś bardziej podejrzane źródła, które sprzedają to w cenie poniżej 400 zł, nie mam pojęcia jak jest z legalnością takich wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktorpawian Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Patrzyłem na allegro w x-com był za tyle w komputroniku też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...