Geronim0 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Witam, proszę o radę w sprawie mojego problemu. W trakcie grania pojawiają mi się na ekranie poziome, migające paski. Nie dzieje się tak w przypadku każdej gry. W przypadku Dead Space 3 nie ma problemu, ale w Wiedźminie 3 czy SOMie pojawiają się dość często. Sprawdzałem na innym monitorze, wymieniałem przełącznik od kabla do monitora, instalowałem najnowsze oprogramowanie, jednak nic to nie dało. Podczas testowania komputera testem fire strike z 3d mark paski się nie pojawiły. Moja karta graficzna: Zotac GeForce GTX 970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 A jaki masz zasilacz - marka , model i moc !!! . Karta kręcona czy chodzi na ustawieniach fabrycznych ? Zainstaluj GPU-Z i użyj zakładki Sensors do sprawdzenia temperatur karty , testy robisz w W3 czy SOMie , w DS3 czy 3D Markiem też możesz sprawdzić temperatury . Zrób jeszcze test Furmarkiem i także daj screeny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronim0 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź. zasilacz cooler master B500 ver.2, 500 WKarta ma ustawienia fabryczne.Zauważyłem też, że gdy zostawiam włączony komputer, to po dłuższym czasie w stanie bezczynności się wyłącza.Gdy w trakcie gry wyszedłem do windowsa z W3, aby zrzucić log z gpu-z to paski pojawiły się także na ekranie. Były również widoczne w niewielkim stopniu w trakcie testy Furmarkiem. http://przeklej.org/file/AroD4k/GPU-Z.Sensor.Log.txt http://przeklej.org/file/aNewnZ/Bez%C2%A0tytulu.jpg- screen z furmarka Edytowane 5 Października 2015 przez Geronim0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Może masz je cały czas tylko Ci się zdaje. Z tego co pamiętam to poziome falujące paski w niektórych kartach były spowodowane podłączeniem do monitora poprzez przejściówkę dvi->dsub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronim0 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 Czy samo zastosowanie przejściówki może coś takiego powodować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 Może to byś sprawa słabej jakości przejściówki, jak też tego, że prducenci coraz mniej przykładają się do jakości sygnału po analogu. Jeśli masz w monitorze wejście cyfrowe dvi, hdmi lub DP, użyj jednego z nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronim0 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 Po podłączeniu kabla hdmi na ekranie pozostała tylko tapeta - nie mogłem wykonać żadnej akcji na pulpicie. Kabel łączący monitor z pcem ma wejście d-sub, przejściówka jest na dvi. Podłączyłem monitor wejściem dvi, co skutkowało znacznym obniżeniem grafiki. Uruchomiła się wtedy grafika z intela. Kabel z d-sub do dvi najlepiej w jakiej cenie kupić? Bo widzę, że są też i takie powyżej 100zł. Czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 To może zacznij od tego, że podasz model monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 Nie, nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronim0 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 http://www.morele.net/monitor-aoc-i2369vm-579267/ Jak wspominałem, podłączałem pca do innego monitora i paski dalej się pokazywały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 Podłącz monitor kablem hdmi lub DP, to na początek. Potem pokombinuj z ustawieniami obrazu. Monitor podłączasz jednym kablem do gtx970. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) Po podłączeniu kabla hdmi na ekranie pozostała tylko tapeta - nie mogłem wykonać żadnej akcji na pulpicie. Kabel łączący monitor z pcem ma wejście d-sub, przejściówka jest na dvi. Podłączyłem monitor wejściem dvi, co skutkowało znacznym obniżeniem grafiki. Uruchomiła się wtedy grafika z intela. Nie zapomnij żeby podłączać do karty graficznej a nie płyty głównej. Jaki by kabel nie był GPU->monitor DVI to twój monitor nawet nie ma. Podłączaj HDMI lub DP Edytowane 6 Października 2015 przez Kamil_NN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geronim0 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 Podłączyłem kabel HDMI do karty graficznej i problem zniknął. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...