N1xX Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Witam, mam obecnie win 8.1 na hdd. Kupiłem ssd i chcę na nim zainstalować win 10 - jaki będzie najprostszy sposób? Z tego co się orientuję po aktualizacji z 8.1 do 10 nie dostanę klucza, więc instalacja z iso od razu do 10 odpada tak? Na razie wymyśliłem tak: format hdd, instalacja win 8.1 na ssd, aktualizacja do 10, wyczyszczenie pozostałości po 8.1 - czy da się to jednak zrobić jakoś szybciej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 1.) Temat o Win 10 ( o Win 8.1 także ) już istnieje - tam trzeba było pisać . 2.) Zamiast reinastalować OS proponuję zrobić klona na SSD - albo za pomocą Acronis True Image albo za pomocą narzędzi dołączonych do SSD np. SSD Scope od Transcenda . Chyba że twój Win 8.1 jest w tak tragicznym stanie że tylko reinstalacja wchodzi w grę albo zmieniasz wersję systemu np. z OS 32-bit na OS X64 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1xX Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Jest już zaśmiecony więc chcę wgrać na czysto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Najszybciej i najprościej to jest zrobić upgrade do 10 i przy instalacji wybrać opcję usuń wszystko i wytnie instalator wszystko w pień i będziesz miał świeżą instalke. W w10 też jest opcja jak w telefonie komórkowym wyczyszczenia wszystkiego i nie jest potrzebny reinstall. Edytowane 12 Października 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...