PanRafall Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Witam. Szukam telefonu tak jak ww. przedziale za około 1000-2000 zł, ewentualnie mogę jeszcze dołożyć te 200 zł jak ktoś napiszę naprawdę dobre argumenty do moich oczekiwań które są niżej, dlaczego niby mógłbym dopłacić. mój budżet : 1000 do 2000 zł, ewentualnie mogę trochę dopłacić gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : cenowarka, allegro, olx, sklepy stacjonarne nówka czy używka : raczej nówka, boję się używek szczególnie z olx preferowany rozmiar wyświetlacza : 4,5'' + preferowany system mobilny : android, ale raczej nie gra roli system do czego będę używać urządzenia : najczęściej to korzystanie z apek i przeglądarki (dlatego ram to pierwsza rzecz na którą patrzę), zdjęcia, internet, muzyka (samsung level in / pl11), filmy. moje najważniejsze wymagania : ram > bateria > procek > GB > LTE > zdjęcia > muzyka (źródło dźwięku) > filmy (wyświetlacz i kolory) Nic raczej z wymagania nie dopiszę, po prostu smartphone jest do wszystkiego i takiego szukam, ale strasznie denerwowały by mnie gdyby przy 100% baterii rano tel nie wytrzymałby całego dnia normalnego użytkowania, powiedzmy sobie np. przeglądania netu przy użyciu dolphina (nie chrome ;p) przez 6h i słuchania muzyki przez kolejne 6h. Jeśli chodzi o gry to nie robię tego zbyt często, a jak już to w mniej wymagające od procka/gpu, więc procek jest mniej ważnym zaleceniem, choć jak ma mi po prostu lagować po zainstalowaniu 10 apek to też nie dobrze. Moje propozycję: Samsung Galaxy S6 (chyba najbardziej opłacalny i ogólnie polecany) LG G4 (największy konkurent s6) Sony Xperia Z2 / Z3 (lubię xperie dx) OnePlus Two HTC One M8/M9 Samsung Galaxy Note 4 Motorola Nexus 6 HTC ONE ME dual I trochę te z niższej polki cenowej: (niższe parametry, ale uważam że cena/jakość tez jest ważnym czynnikiem w wyborze - i tutaj tez liczę ze ktoś się znajdzie i napisze czy warto kupić telefon troszkę starszy, czy z nowej generacji z pewnymi aktualizacjami) Samsung Galaxy S5 LG G3 / G2 Huawei P7 / P8 Huawei Honor 8 Motorola Moto X Play Sony Xperia M4 Aqua Meizu MX5 ASUS ZenFone 2 Motorola Moto X (2 gen.) Alcatel OneTouch Idol 3 5,5” Na jakie odpowiedzi liczę? Podanie mi najlepiej pasującego telefonu do moich wymagań. Tak wiem, że wymagam praktycznie wszystkiego, dlatego podałem dużo telefonów. Z góry dzięki za odpowiedzi i to chyba by było na tyle, przepraszam za ścianę tekstu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Zamiast Note4 mozesz jeszcze Note3 zobaczyc. Sam mam i sobie chwale. Na baterii cos ok. 10h przegladania internetu. 3gb ram, rysik, po wgraniu viper sound dzwiek bdb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanRafall Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Chyba wybiore s6 - najlepszego flagowca w tym roku. Co do note to jednak tak jak patrze to za duzy rysik i ogolnie parametry gorsze od s6, do tego ten rysik mi sie kojarzy z typkami 40+ ktorzy sobie licza cos na kalkulatorze w swojej pracy za 4k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Xperia Z3 niczym nie ustępuje s6 i ma zdecydowanie lepszy wygląd, ale to też kwestia gustu. Parametry nieco słabsze, ale to i tak nie odczujesz. Bateria bardzo dobra, aparat niezłej jakości i jakość wykonania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Note 3, Note 4, Nexus 6 ew. wypróbuję Meizu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolcia22 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) Meizu mx5: Przekątna ekranu [cal]: 5.5, Pamięć: 3 GB RAM, Pamięć wewnętrzna: 16 GB. Do tego dobre słuchawki i jest dobry sprzet w przyzwoitej cenie. Edytowane 23 Października 2015 przez Karolcia22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanRafall Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Nie chce chce chinoli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPX_pl Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Moje propozycje to: Htc One M9, Galaxy S6,Note 4 lub ewentualnie ze znakomitymi podzespołami LG G4. Ograniczyłbym się tylko do tych flagowców,budżet Ci na to pozwala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...