flawless7 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Jaką kartę graficzną polecacie w cenie około 500-550zł do zestawu: Płyta: ASRock A55 pro3 Proc: AmD A8-3870K Ram: 2x4gb ddr3 1600 Zasilacz: Modecom Green energy 400W Grafika może być nowa albo używana(najlepiej z gwarancją). Edytowane 26 Października 2015 przez flawless7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Wypadałoby zmienić zasilacz. Do tego procka nie warto brać nic mocniejszego niż Radeon 7770. Ew używane GTX 660. Z racji na słaby procek raczej skupiłbym sie na GTX 660. Edytowane 26 Października 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flawless7 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Dzięki za szybką odpowiedź. A coś pokroju gtx 750 czy 750ti. Miało by to ręce i nogi? Do tej pory nie miałem osobnej karty graficznej. Korzystałem z integrowanej z prockiem. Ale grałem tylko w Pes-a 15. Zasilacz nie jest najwyższych lotów, chociaż ma certyfikat 80 Plus bronze, ale jak dotychczas nie miałem z nim problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 660 będzie wydajniejsza nawet od 750Ti. Ale przy tym procku zbytnich różnic nie będzie. Także jak musi być nowa to można wziąć 750Ti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flawless7 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Więc pośród Geforce można rozglądać się pośród 660 i 750ti. A jak sprawa wygląda z Radeonami? Na razie planuję zakup karty, a gdzieś w styczniu płyta z procesorem. Na obecną chwilę można tego procka trochę podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Generalnie te procki same w sobie są mało wydajne. Ich wydajnosć jest na poziomie Athon II X4, wiec nawet OC nie wiele tu da. Problem jest w tym że nie napisałeś do czego komp ma być wykorzystywany. Jak myślisz o nowszych grach to nie wiem czy jest sens na razie bawić się w dokupowanie karty i przemęczyć się na tej integrze i kupić coś na Intelu. AMD procki nie są zbyt wydajne, a do tego ich karty graficzne też nie najlepiej pracują ze słabszymi prockami. Czyli wbrew założeniu AMD CPU(procesor) nie łączy się z AMD GPU(karta graficzna). Ma się to zmienić wraz z DX12, ale to już tyczy się nowszych kart co mają jakąś tam realna wydajnośc. Najtaniej z radków mógłbyś kupić teraz R9 270, a potem wymienić procka na jakiegoś starszego Intela na Sandy Bridge. Np i5 2400 czy i5 2500K. Wtedy nawet bez OC poczółbyś skok wydajności. Jednak ja kto tylko do PES'a 2015 to można wziąć tą 660'tkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flawless7 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Dzięki za rady. Komp ogólnie używany do multimediów, po kupnie karty chciałbym pograć trochę w starsze gierki. Wydaje mi się że wybiorę gtx 750ti. Gtx 660 jest wydajniejszy a do tej karty pasowałoby wymienić zasilacz na coś lepszego. Wobec tego jeszcze jedno pytanko: Który z gtx 750ti będzie najlepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-750ti-gaming-2g-n750ti-tf-2gd5-oc-629388/?gclid=CJzV3Lzr5MgCFckLcwodOaYLdw&gclsrc=aw.ds http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-750ti-2048mb-ddr5-128bit-oc-gv-n75toc-2gi-630762/?gclid=CMOLr9Hr5MgCFQH4cgodYWMB_A&gclsrc=aw.ds Warto dołożyć do MSI bo będzie cichsze, ale różnica przy tej katcie w głośności nie powinna być mocno słyszalna. Edytowane 28 Października 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...