ded Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Mam już trochę dosyć laptopa i chciałbym wrócić do stacjonraki. Mam obudowę Chieftecha Big Tower i bardzo wydajnym WC, którą chętnie bym wykorzystał. Za czasów podstawki 775 bawiłem się mocno w kręcenie ale potem mi przeszło i przesiadłem się na lapka. Zastosowanie to głównie praca biurowa, czasem jakiś program graficzny ale po prostu ma być szybko w standardowych zastosowaniach. Mam dysk SSD, DVD też. Grafa może być wbudowana albo najtańsza, nie gram. Co bym chciał: Procek, który konkretnie podkręcę, WC mam wydajne, budowane z myśłą o Peltierze Mobo z potencjałem i klasycznym chłodzeniem NB abym mógł założyć blok wodny. Nie może mieć hetpipe o metrowej długości itp systemów. 2 banki ram starczą, Sata także nie potrzebuję wiele bo mam serwer magazynujący pliki. RAM 8GB w jednej kości Zasilacz, który to pociągnie na miękko Nie siedzę ostatnio w temacie OC, więc chętnie doczytam ale poproszę o jakiś punkt zaczepienia. Czy wbudowana grafa styknie, czy warto kupić najtańszą jakąkolwiek grafikę? W starszych kompach to nawet animacje flash na stronach zamulają jak jest wbudowana, ale może teraz już ten problem nie występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...