ptr2206 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 Witam, mam problem z trzema kwestiami w moim PC:1. Do tej pory użytkowałem 2 sloty ram na płycie głównej ale zaczęło nie wystarczać ramu więc dokupiłem kolejne 2 i okazało się że pierwszy slot koliduje bo wentylator musiałby "leżeć" na ramie i przez co wystawał 1 do 1.5 cm po za obudowę więc wyjąłem wentylator z tyłu obudowy i zmieniłem pozycje tego wentylatora od radiatora z prawej na lewą stronę no i faktycznie jest lepiej bo brakują dosłownie milimetry by zamknąć budę ale tak być nie może, i co mógłbym zrobić by jednak zapewnić dobry przewiew w mojej obudowie, myślałem o włożeniu ponownie wentylatora na tył obudowy a ten od ratiora wymienić na jakiś mniejszy który nie przeszkadzałby i znowu na prawą stronę go dał - i jakie są wasze propozycję dotyczące wiatraków + gdzie dostane te druciki montażowe bo te które mam aktualnie są troszkę po wyginane dodam, że ta obudowa ma 2 wentyle od góry i dwa z przodu zdjęcia jak to wygląda:- http://i.imgur.com/b4PsQrf.jpg- http://i.imgur.com/N1peOYa.jpg2. Czy jest możliwość źle złożyć komputer? wiem że to głupie pytanie ale w moim mikrofonie zauważyłem dziwną rzecz nagrywając z niego audio - jest to mikrofon pojemnościowy na USB wiec tutaj karta drzwiękowa nie ma kompletnie znaczenia ale nagrywając audio na tym komputerze są dziwne trzaski i bzyczenie w momecie gdy go wepne do laptopa tego nie ma, gniazdko mam uziemione. 3. Ostatnio mam dziwne przejawienia z tym komputerem, moje dwa monitory robią się czasem czarne jak by straciły sygnał ale komputer dalej chodzi i nie mial reseta, wtedy wyłączam go guzikiem na zasilaczu i odpalam i wszystko chodzi , 3 razy mialem taki przypadek ale czy to mogą być oznaki że coś już się pasuje? CPU: Intel i7 4790K 4.50 GHzCPU Cooler: Thermalright HR-02 Macho Black-WhiteMOBO: MSI Z97-G43RAM: G.Skill RipjawsX DDR3 4x4GB 2133MHz CL9GPU: Gigabyte Radeon R9 290X OCSSD: Plextor 128GBHDD: Western Digital Caviar Blue 1TBPSU: Thermaltake Smart SE Modular 530WCASE: Zalman Z3 Plus White EditionMICROPHON: TRAKSTAR GL100 USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) Jak mniemam to Macho Rev. B czyli ze 140mm wentylatorem. Możesz zmienić go na 120mm ergo zyskasz 2cm na wysokości - musisz sprawdzić czy jeśli położyłbyś ten wentylator na kości ram to czy zmieści się w obudowie. Inne rozwiązanie to sprzedaż obecnego chłodzenia i zastąpienie go jakims niesymetrycznym coolerem w typie Fortis 3 Edytowane 26 Listopada 2015 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 Co do 3 pytania to jest to objaw typowy dla przegrzewajacego sie GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...