Skocz do zawartości
HeLLo#Nejii

Pomoc w doborze używanego zestawu komputerowego

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć jestem tutaj nowy.

W najbliższym czasie tak do 19 grudnia chciałbym kupić używany komputer gdyż mój budżet nie jest duży a mianowicie 600-800zł.

Głównym zadaniami komputera będą gry(typu CSGO i LOL ), obróbki filmów i renderowanie grafiki.

Chciałbym aby to był zestaw w którym znajdzie się Monitor(jak będzie w zestawie mysz i klawiatura to może być) .

Wiadomo ze to nie będzie demon szybkości i wydajności ale chciałbym żeby był w tej klasie wydajny.

Co do gier itp to chciałbym aby w CSGO na LOW wyciągał stale 100FPS to jest jedyna rzecz o która proszę..

Najlepiej jakby komputer był w dobrym stanie.

Edytowane przez HeLLo#Nejii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto mój komputer:

Procesor:

Intel dual-core E5400 2.7 GHZ 2 rdzenie

Karta graficzna(integra)

Intel R G41 Express chipset

Ram:;

GoodRam 4GB DDR2

Płyta główna

Asrock G41-VS

Zasilacz:

Modecom FEEL2 400W

Jest taka sprawa ze mam trochę kasy i chciałbym go ulepszyć gdyż komputer ma już swoje lata (ok 3-5) mam ok 800zł na modernizacje

Komputer jest dobry do Internetu i mniej wymagających gier.

Jednak do gier typu CSGO lub COD to FPS są od 10-30. Chciałbym to poprawić i dać mu więcej.

Chciałbym kupić kartę graficzna z odpowiednim wejściem do tej pluty głównej tylko nie wiem jaka kupić.

Chce osiągać w tych 2 tytułach  60FPS na ustawieniach średnich(w CSGO na LOW chce od 60-100)

Najlepiej wy mi powiedzcie co tu najlepiej zmienić lub dodać bo sam się nie znam :(.

Dzięki za każda pomoc.

Edytowane przez Klaus
Czyszczenie zbędnego formatowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za przeproszeniem "z [ciach!]a bata nie ukręcisz".

To jest wszystko do wywalenia, nie ma szans na sensowny zestaw w dodatku z monitorem.

Możesz szukać i3 pierwszej generacji np i3 530 z chłodzeniem box, to tego najtańsza płyta na socket 1156, 4gb ram ddr3 1333mhz, zasilacz jakiś 400-500W używany byle znanej firmy, gpu jakiś hd6850, hdd ze starego komputera i jakiś monitor crt 13 calowy bo na nic innego już nie starczy.

http://allegro.pl/komputer-pc-g3420-8gb-500gb-hd7770-1gb-hdmi-500w-i5819990994.html

ciekawa propozycja, można brać, w przyszłości można spokojnie rozbudować o prawie najnowsze core i5 (lga1150) i inna kartę graficzną.

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi