Skocz do zawartości
Tipek

Komputer za 4000-4500zl do streamowania i grania w CSGO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Poszukuje komputera do streamowania i grania w csgo.

Moj budzet to 4000zl,ale jak trzeba bedzie (bedzie duza roznica w mocy pc) to moge dolozyc te 500zl.

W zestawie nie potrzebuje napedu optycznego bo takowy posiadam.

Kolejna rzecza jest obudowa - moze wygladac kiepsko,byle by byla wydajna i jak najtansza.

Najlepiej gdyby zestaw byl zlozony w morele ale nie bede zly gdy zlozy ktos gdzie indziej ;)

Z gory dziekuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tych 32 calach musi być spora roździałka. Ja bym się bez SLI nie pakował w 2 monitory. Jest możliwość działania TYLKO na 144hz?

Potrzebujesz USB na przód obudowy, czy na tyle starczą?

Edytowane przez Tilon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.morele.net/inventory/info/AuJ5dP/

Obudowa jak prosiłeś, nie za droga, ale za to bardzo dobra. Procesor i7 do renderowania wraz z chłodzeniem, aby

hałas nie przeszkadzał podczas nagrań. Karta graficzna bardzo wydajna, z chłodzeniem pół pasywnym. SSD na system (system odpala się w 25sekund i jest gotowy do pracy!). Wszystko utrzyma dobre 500W, zestaw nie pobierze więcej niż 300W. Płyta na formacie mATX (mała), NIE PODŁĄCZYSZ DO NIEJ USB Z PRZODU obudowy, ale za to z tyłu masz dużo wejść 

• 2x USB 3.0
  • 4x USB 2.0

i wszystko potrzebne podłączysz. Problem może być z słuchawkami. Jeżeli chcesz podłączyć na przód to zamień płytkę na tą http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-h81m-s1150-h81-2ddr3-usb3-hd-dvi-ds-box-h81m-605249/. Pozdrawiam serdecznie.

PS. Jakby były wątpliwości w csie 300-500fpsów. Uciągnie również wszystkie nowe gry na wysokich/ultra w 60fps. (pomijając poszczególne przypadki)

Edytowane przez Tilon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tilon: Po pierwsze, napisał, że nagrywarkę ma. Po drugie, po co pytasz czy będzie podkręcał (odpowiedział, że chętnie, po czym dajesz płyte głowna na chipsecie H81 i procesor z zablokowanym mnożnikiem). Albo ja nie ogarniam albo ktoś już poczuł weekend. 

"Na tych 32 calach musi być spora roździałka. Ja bym się bez SLI nie pakował w 2 monitory." Bez komentarza.

Edytowane przez Varessen
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stwierdziłem, że nie ma sensu iść w podkręcaną i7 w tym budżecie. A i7 musi być bo render. Co do komentarza, to sam się dziwię co napisałem, ech zmęczony jestem :) Co nie zmienia faktu, że do 2 monitorów 1 karta średnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 4.12.2015 o 22:23, Tilon napisał(a):

Stwierdziłem, że nie ma sensu iść w podkręcaną i7 w tym budżecie. A i7 musi być bo render. Co do komentarza, to sam się dziwię co napisałem, ech zmęczony jestem :) Co nie zmienia faktu, że do 2 monitorów 1 karta średnio.

masz wgl 2 monitory?

jak ma dwa różne monitory to jest oczywiste ze na obu równocześnie nie gra bo by było to kompletnie bez sensu i nie, nie potrzebuje do tego 2 kart graficznych żeby je podłączyć, co innego gdyby miał 3 takie same i korzystał z eyefinity albo nv surround w dodatku nie wróże długowieczności sekcji zasilania na tej płycie przy i7

4501zl:

http://www.morele.net/inventory/info/ScDcnX/

Cytat

• Promocja #2: usługa złożenia komputera za 1 złoty i wysyłka gratis - co trzeba zrobić:
  • Umieść w koszyku usługę złożenia zestawu komputerowego bez dodatkowego chłodzenia (Kliknij tu!) albo z dodatkowym chłodzeniem (Kliknij tu!)
  • W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: W3FHN58JFW
  • Koszty wysyłki i cena usługi składania komputera zostaną zmienione automatycznie - gotowe!
Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi