Defir Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Witam, niedawno postanowiłem dokupić sobie 8GB ramu (do 8GB już posiadanego), kupiłem RAM taki sam jak miałem (tj. Goodram, 8GB, 1333MHz) i mam taki problem - po włożeniu nowej kostki ramu po włączeniu komputera nie działa monitor. Po prostu wyświetla się na nim komunikat "brak sygnału w wejściu DVI". Czy ktoś ma może pomysł dlaczego tak się dzieje i ew. jak można się takiego problemu pozbyć? Dodam, że komputer pracuje bez zarzutu zarówno z nową jak i starą kością (byleby była tylko jedna). Nie wiem czy to może pomóc, ale na wszelki wypadek dodam listę komponentów mojego peceta: - Windows 7 64bit SP1, - Procesor Intel Core i5=3470 3,2GHz - Płyta główna ASUS P8B75-M LX To chyba wszystko co jest ważne w kontekście RAMu. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 bios zaktualizuj moze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defir Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Rzeczywiście na stronie ASUSa najnowszy model BIOSu to 1403 a mój to 800-coś. Jak tylko uda mi się zaktualizować to dam znać czy coś pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczurek159 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Spróbuj włożyć nową kość w pierwszy slot a starą w drugi. Jeśli nie pomoże to włóż starą kość w pierwszy slot a nową w drugą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Jeżeli to także nie pomoże powinien dokleić sobie do płyty sloty 3 oraz 4 i w nich spróbować? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczurek159 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Powinno pomóc. A kupiłeś tą drugą kość taką samą jak tą co miałeś już w kompie? edit: mam na myśli żeby były takie same oznaczenia i jeśli jest dwustronna to druga także taka powinna być. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez szczurek159 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defir Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Powinno pomóc. A kupiłeś tą drugą kość taką samą jak tą co miałeś już w kompie? edit: mam na myśli żeby były takie same oznaczenia i jeśli jest dwustronna to druga także taka powinna być. Obie są takie same Spróbuj włożyć nową kość w pierwszy slot a starą w drugi. Jeśli nie pomoże to włóż starą kość w pierwszy slot a nową w drugą. Sprawdziłem wszystkie możliwe konfiguracje - wszystko jest ok tylko kiedy jest jedna kość w pierwszym slocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Możliwe, że masz pogięte/ułamane piny w podstawce procesora. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defir Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Możliwe, że masz pogięte/ułamane piny w podstawce procesora. Możliwe, ale procek nie był ruszany od nowości, a przy składaniu w sklepie raczej nie ma dużego prawdopodobieństwa, że go uszkodzą. Aktualizacja biosu nie pomogła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczurek159 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 A komp normalnie się włącza? czy tylko monitor nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defir Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 A komp normalnie się włącza? czy tylko monitor nie działa? Ciężko stwierdzić bez monitora, ale wydaje mi się, że dźwięki wydaje te co zwykle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczurek159 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Ciężko stwierdzić bez monitora, ale wydaje mi się, że dźwięki wydaje te co zwykle. To spróbuj go włączyć z każdą kością osobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) no to jeszcze stery od grafy pozostały do przeinstalowania grafę masz odzielna? czy jedziesz na tej z procka? Edytowane 6 Grudnia 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczurek159 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 no to jeszcze stery od grafy pozostały do przeinstalowania Albo spróbować podłączyć monitor do innego wyjścia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 jak jedzie na integrze to czy czasem bios żle nie przydziela pamieci albo coś w ten deseń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczurek159 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Ja bym najpierw poczekał na odpowiedź autora problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 no co ty nie powiesz - przecież wszyscy na to czekamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 A jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defir Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 To spróbuj go włączyć z każdą kością osobno. Próbowałem, z każdą kością działa normalnie no to jeszcze stery od grafy pozostały do przeinstalowania grafę masz odzielna? czy jedziesz na tej z procka? Przeinstalowane, problem pozostał. Grafa jest osobna Albo spróbować podłączyć monitor do innego wyjścia. Mam na karcie tylko jedna wejście DVI, spróbuję pożyczyć od kogoś kabel hdmi A jaki masz zasilacz? XFX 550W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Resetowałeś BIOS? (pewnie tak ;)) Spróbuj jeszcze na integrze odpalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defir Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Resetowałeś BIOS? (pewnie tak ;)) Spróbuj jeszcze na integrze odpalić. Wciąż nie działa A komp normalnie się włącza? czy tylko monitor nie działa? Pomyślałem i sprawdziłem z włączonymi głośnikami. Z dwoma kośćmi ramu nie ma normalnych przy włączaniu dźwięków windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 A głośniczek daje jakikolwiek kod? Spróbuj tak: https://www.youtube.com/watch?v=9azllBzU5PU (w opisie masz o co chodzi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defir Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2015 Temat do zamknięcia (czy do tego co należy robić z tematami, których problem został rozwiązany) Byłem w serwisie, facet po prostu włożył RAM i podłączył do swojego monitora i wszystko zaczęło śmigać. Nie wiadomo co się stało i dlaczego przestało się dziać. Cytując serwisanta "może po prostu trzeba mieć do tego rękę..." :D W każdym razie dziękuję za chęć pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2015 magia panie albo ręce które leczą - widać komp potrzebował świeżego powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...