kuba_ Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Witajcie, moja dziewczyna ma stary laptop który chodzi bardzo wolno, link do specyfikacji: http://www.lapspecs.com/detail/acer+emachines+e725 Używa laptopa do przeglądania internetu i pisania prostych prac w WORD-zie. Chciałbym wymienić dysk HDD na SSD (tak około 120 GB więcej nie będzie potrzebne). Z racji tego iż ostatnio składany komputer przeze mnie miał procesor 486 to chciałbym porady. 1. Czy dyski SSD będą kompaktybilne z laptopem? 2. Czy wystarczy wymienić HDD na SSD, czy należy coś jeszcze zrobić/dokupić? 3. Czy jest sens wymieniać dysk (może lepiej byłoby od razu laptop)? Wielkie dzięki za pomoc :) Edytowane 10 Grudnia 2015 przez kuba_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 w podobnym lapku mojej mamy wrzuciłem budżetowego ssd intelka i sprzęt wyraźnie odżył, zwiekszyl sie respons przy przeglądaniu neta i ładowaniu aplikacji, spokojnie możesz kupić jakiś tańszy z polecanych w wątku o ssd lub kupić jakąś używkę na portalu aukcyjnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_ Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Dzięki za info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Z lekką pomocą taki laptop może jeszcze długo posłużyć, nie ma co myśleć o zmianie. Poza SSD, to nie nie podałeś co jeszcze masz w laptopie. Jeśli masz 2GB, to na pewno zakup kości 1GB byłby wskazany. Cena pewnie ok. 10zł na Allegro. Najwyższy fabryczny procesor T4400 jest na Allegro za 7,59zł, choć to pewnie nie ostateczna lista i jakiś Core2Duo też by zadziałał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...