Rosio Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 jaka jest roznica miedzy tymi kolejnymi wersjami mobo, czy roznia sie wydajnoscia, stabilcoscia, mozliwoscia o/c...etc? czytalem gdzies sie maja (w kolejnosci) dzwiek 2, 4 i 6 kanalowy ale nie jestem pewien czy to prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 heh wcale rev 1.1 i 1.2 nie rozwiazuje problema z wydajnoscia pamieci. Bylo to juz opisywane na forum. O klipsach zatrzasukjacych pamieci. poszukaj a znajdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 coz przejzalem archiwum i nie wiem czy dobrze zrozumialem jakby co porawcie mnie: 1) rev. 1.0; 1.1;....itd roznia sie dzwiekiem (iloscia obslugiwanych kanalow) a co do wydajnosci nie maja nic do rzeczy 2) za wydajnosc i stabilnosc plyty "odpowiadaja" zatrzaski na pamieciach?[/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 no panowie odpowiedzcie jeszcze raz bo dzisiaj ide po plytke i nie chce sie wkopac :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Jezeli juz kupujesz Epoxa to kup ,ale wersje co najmniej 1.1 (ma 6 kanalowy dzwiek) ,bo podobno wersja 1.0 miewala problemy ze stabilnoscia (tylko mi sie obilo o uszy). A jaka wersje kupujesz tej plyty ,z Raid-em czy bez? Bo ja tez szukalem 8K3A+ (ta z RAID) wersji co najmniej 1.1 i nie znalazlem. Wiec kupilem Enmica 8TTX2+ (odpowiednik 8K3A+ nawet bios pasuje) i dostalem rev 1.2 . Ten enmic jest dosc trudno dostepny ,ale jest tu www.amado.com.pl .Ja jestem z niej baaardzo zadowolny. pozdroofka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 chce kupic bez RAIDA bo uzywam tylko jednego dysku, dzisaj pochodze po sklepach to zobacze jakie wersje sa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Jezeli chcesz nowszą revisie to musisz kupic Enmica 8TTX2+ , a swoja drogą to zastanów sie jeszcze nad ASUSem A7V333 kosztuje okolo 600zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 juz myslalem o tym ale u mnie w miescie trudno jest o Enimcy, a co do Asusa to przejazalem naprade sporo renenzji plytek na KT333 i coz plytka naprawde dobra, pod wzgledem wydajnosci na rowni z Epoxem ale jeden z opisow przedstawial ze Asus ma problem z magistrala 200Mhz (pewnie malo osob takowej uzywa ale zawsze jakis minus) no i ponad 100 pln drozsza BTW juz mnie szlak trafia na to ze trzeba tak baczna uwage przykladac do tych Epoxow no wiecie: rozne wersje, zatrzaski na pamiatki. ......ehhh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Wie ktoś gdzie w Poznaniu można kupić tego emnica?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Jezeli juz kupujesz Epoxa to kup ,ale wersje co najmniej 1.1 (ma 6 kanalowy dzwiek) ,bo podobno wersja 1.0 miewala problemy ze stabilnoscia (tylko mi sie obilo o uszy). A jaka wersje kupujesz tej plyty ,z Raid-em czy bez? Bo ja tez szukalem 8K3A+ (ta z RAID) wersji co najmniej 1.1 i nie znalazlem. Wiec kupilem Enmica 8TTX2+ (odpowiednik 8K3A+ nawet bios pasuje) i dostalem rev 1.2 . Ten enmic jest dosc trudno dostepny ,ale jest tu www.amado.com.pl .Ja jestem z niej baaardzo zadowolny. pozdroofka moge sie mylic, ale gdzies czytalem, ze 1.0 - 2 kanaly, 1.1 - cztery, a dopiero 1.2 ma 6-cio kanalowy dzwiek. jesli sie myle prosze o sprostowanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Jezeli juz kupujesz Epoxa to kup ,ale wersje co najmniej 1.1 (ma 6 kanalowy dzwiek) ,bo podobno wersja 1.0 miewala problemy ze stabilnoscia (tylko mi sie obilo o uszy). A jaka wersje kupujesz tej plyty ,z Raid-em czy bez? Bo ja tez szukalem 8K3A+ (ta z RAID) wersji co najmniej 1.1 i nie znalazlem. Wiec kupilem Enmica 8TTX2+ (odpowiednik 8K3A+ nawet bios pasuje) i dostalem rev 1.2 . Ten enmic jest dosc trudno dostepny ,ale jest tu www.amado.com.pl .Ja jestem z niej baaardzo zadowolny. pozdroofka moge sie mylic, ale gdzies czytalem, ze 1.0 - 2 kanaly, 1.1 - cztery, a dopiero 1.2 ma 6-cio kanalowy dzwiek. jesli sie myle prosze o sprostowanie... No to sie mylisz :) 1.0 - 2 kanały 1.1 - 6 kanałów 1.2 - 6 kanałów plus wyjscie cyfrowe 1.3 - jezeli taka jest bo cos czytałem to ma to samo co 1.2 plus jakis dodatek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 juz myslalem o tym ale u mnie w miescie trudno jest o Enimcy, a co do Asusa to przejazalem naprade sporo renenzji plytek na KT333 i coz plytka naprawde dobra, pod wzgledem wydajnosci na rowni z Epoxem ale jeden z opisow przedstawial ze Asus ma problem z magistrala 200Mhz (pewnie malo osob takowej uzywa ale zawsze jakis minus) no i ponad 100 pln drozsza BTW juz mnie szlak trafia na to ze trzeba tak baczna uwage przykladac do tych Epoxow no wiecie: rozne wersje, zatrzaski na pamiatki. ......ehhh Kupuj Asusa moze dostaniesz go taniej , tylko najprostsza wersje bez Raida i Firewire , a jezeli chodzi o 200FSb, czlowieku zycze powodzenia jak chcesz na takiej magistrali pracowac dluzej :) . Takia magistrale to sie ustawia, jak chcesz test zrobic, a nie na kompie pracowac !!!! A.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 przeciez napisalem ze malo kto takiej uzywa, takze nie rozumiem Twojego wywodu :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 przeciez napisalem ze malo kto takiej uzywa, takze nie rozumiem Twojego wywodu :? Sorki ,ale mnie juz troche draznia maxymalne wyniki , a czesto lepiej popatrzec na te domyslne na ktorych wyjdzie ze najlepsze sa inne plyty , a ze osiaga 200 fsb to nie znaczy ze jest najszybsze bo moze kosztemn tego ma gorsza wydajnosc w trybie defoult . A zobacz jak jest np z Nvidia , zawsze ma najlepsze wyniki w 3dmarku , ale czy ma najlepsza jakosc obrazu !!!!! i czy chodzi plynniej i stabilniej w grach . A tu mam fajny news dla fanow ATI :) Nad NVIDIA zawisły czarne chmury a zarząd powoli przygotowuje się i swoich inwestorów na najczarniejsze scenariusze. Największą porażką NVIDIA, może być to, co właściwie już następuje. Układ znany pod nazwą kodową NV30 musi zostać zostać mocno opóźniony i planowana dotychczas premiera na sierpie¨˝ tego roku, zostaje przełożona na czas bardzo nieokreślony ! Mówi się, że NV30 ujrzy światło dzienne dopiero w 2003 roku ! Dla konkurencji jest to wręcz niesamowita szansa, na którą czekał cały rynek. Szansa, którą jest zadyszka NVIDIA uniemożliwiająca jej regulowania rynku poprzez wydawanie nowych układów w ściśle określonych terminach. W tej chwili, akcje NVIDIA od wczoraj lecą w dół (dziś na godzinę 110, spadek wynosi 2.99 punkta, czyli 14.9% ! ). A..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 spox lepiej zeby NVIDIA przetrwala bo jak ATI straci konkurencje to tym gorzej dla nas (nie bedzie szybkiego obnizania cen) 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 spox lepiej zeby NVIDIA przetrwala bo jak ATI straci konkurencje to tym gorzej dla nas (nie bedzie szybkiego obnizania cen) 8O Przetrwa ale teraz ona bedzie gonila R300 :) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...