Pawcio10 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Proszę o ocenę mojego dysku. Ma on niecały rok.Co dokładniej oznacza parametr c7 oraz c1 i 03?Czy takie rozłożenie danych na dysku może być? Czy może lepiej przenieść zbędne dane z partycji c aby zapełnić np. partycję F?Ostatnio zamula mi. Gdy uruchamiam np. jakiś program to od razu ma 100% użycia. Czy warto go zdefragmentować? Czy lepszym rozwiązaniem będzie reinstalacja systemu? Edytowane 26 Grudnia 2015 przez Pawcio10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Po pierwsze to zmień wyświetlanie wartości RAW na dziesiętne (funkcje -> funkcje zaawansowane -> wartość RAW -> 10[DEC] Dysk wygląda na zdrowy c7 to błędy w transferze danych - najczęściej problemem jest kabel c1 to ilość cykli parkowania głowicy 03 to czas potrzebny do rozkręcenia talerzy dysku Zbędne dane możesz wyrzucić z c na inną partycję (na pierwszej partycji jest najszybszy dostęp do danych więc najlepiej tam pchać system, programy/gry). Defragmentacja jak najbardziej może pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Dyskowi nic nie jest : 03 : czas rozkrecenia sie talerzy po podłączeniu zasilania C1 : parkowanie głowicy w czasie bezczynności ( ląduje w parkingu poza talerzem -- mniejsze ryzyko uszkodzenia np przy upadku ) C7 1 bład kabla nic grożnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio10 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2015 Przeskanowałem powierzchnie dysku programem Mhdd.W jakim stanie jest mój dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2015 Jest ok Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 OK to mało powiedziane - dysk zdrów jak ryba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...