AmonBeats Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 Cześć, co sądzicie o telefonie Nexus 5 vs Huaweii P8 Lite ? Nexus nie ma miejsca na kartę pamięci 16 gb wystarczyłoby mi, raczej wybrałbym tą wersję z 16 gb. Wadą też jest, że ma wysunięty aparat, może się rysować. Zaletą matryca, która ładnie odwzorywuje kolory. Huaweii ma 2 miejsca na karte sim podobno, huaweii posiada lepszy design i lepszy aparat podobno, ale nexus jest bardziej developerski. Myślę, że te dwa telefony są godne uwagi oraz można je śmiało porównywać. Próbuję sobie jakiś telefon wybrać, ale xperia odpada. w życiu nie wezmę już nigdy więcej xperii. Samsung nie za bardzo mi pasuje. HTC w sumie jest okej ale wolałbym huaweia albo nexusa. Mógłbym liczyć na jakąś radę ? Może polecicie jakiś inny telefon z tej samej półki. Ważne by był funkcjonalny, developerski, miał system który nie będzie zaśmiecony tak jak w przypadku xperii, dobry aparat i w miarę dobrą jakość dźwięku. Do 1000 zł. Najlepiej by był podobny do nich, lub jeszcze lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) LG G2, Note 3, Oneplus One, Oppo find 7A to jesli chodzi o inne godne uwagi telefony. Jesli chodzi o te 2,w ciemno brałbym Nexusa 5. Edytowane 30 Grudnia 2015 przez DarkSoul88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Xperia i zaśmiecony system? Chyba mówisz o telefonach pod szyldem Sony Ericsson bo wszystkie xperie od czasu premiery pierwszej Z mają najlżejsze nakładki na androida. Jeśli w grę wchodzą inne systemy i telefony używane to możesz sprawdzić jeszcze nokię lumie 930. Jeśli chcesz w miarę czystego androida jest jeszcze motorolę moto X 2014 ale również używana. Jeśli chcesz kupować nexusa 5 to przypuszczam że nowego na aukcji na allegro? Bo w sklepach ich od dawna nie ma, ostrzegam tylko że są to telefony z chin i różnie można trafić. Z nowych Xperia M4, Huawei P8 Lite, Lumia 640, Samsung Galaxy A5, Alcatel OneTouch Idol 3, oraz bardzo ciekawy Huawei Honor 6 z 3gb ram. Edytowane 30 Grudnia 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmonBeats Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2015 2 znajomych posiada Nexusa 5 i sobie chwalą, wiem co on potrafi. Dziewczyna zaś posiada P8 Lite, ale bardziej mnie przekonuje Nexus, ale temat cały czas kontynuujemy :> Czekam na dalsze wypowiedzi i opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuz Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2015 Asus Zenfone 4GB Ram albo Lenovo K3 Note. K3 Note tylko 700 zł, a ma wydajność lepszą od Nexusa, a Asus Zenfone to już bajka. kosztuje 1100 zł, a wydajnością dorównuje Note 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) 2 znajomych posiada Nexusa 5 i sobie chwalą, wiem co on potrafi. Dziewczyna zaś posiada P8 Lite, ale bardziej mnie przekonuje Nexus, ale temat cały czas kontynuujemy :> Czekam na dalsze wypowiedzi i opinie. Nie przeklejaj z innego forum bo się sypie kolor tekstu ( ew. wklejaj jako zwykły tekst ) P8 Lite pod warunkiem że lubisz często ładować ( mam, wiem co mówię ). Nie to że jest zły - trzyma długo jak używa się go do rozmów a nie pisania wiadomości i przeglądania neta. Nexus 5 jest lepszy o ile myślisz o wersji 32GB. Ale mówimy o konstrukcji z 2013 roku - nadal kopie ale ile można. Asus Zenfone 4GB Ram albo Lenovo K3 Note. K3 Note tylko 700 zł, a ma wydajność lepszą od Nexusa, a Asus Zenfone to już bajka. kosztuje 1100 zł, a wydajnością dorównuje Note 4. K3 Note to zakup urządzenia bez gwarancji producenta który poza atrakcyjną ceną raczej ma niewiele do zaoferowania o ile człowiek nie siedzi non stop w ROMach i traktuje telefon jak szmatę która zniesie każdy soft. Zenfone 2 4GB RAM ( ZE551ML ) w wersji 16GB ma Atoma Z3560. W wersji 32/64 - Z3580. Znajdziesz 32GB na rynek PL za 1000PLN - jest to jak najbardziej sensowny zakup. Edytowane 31 Grudnia 2015 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zenfone 2 jest niedopracowany, poza szybkim procesorem i 4 GB pamięci RAM ciężko w nim znaleźć jakieś mocne punkty, za to ma sporo znaczących lub mniej znaczących wad. OnePlus One byłby bardzo dobrym wyborem, choć nie wiem, czy będzie jeszcze do dostania w oficjalnej sprzedaży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmonBeats Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 No dobrze, ale skupmy się na tych telefonach co ja podałem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ale czego od nas oczekujesz ze wybierzemy i moze jeszcze kupimy za Ciebie? Kazdy z nas wyrazil tu swoje zdanie lub polecil ci telefony. W Twojej kwestii jest o nich poczytac i jakis wybrac. Nie my bedziemy z tego telefonu korzystali tylko Ty. Dla mnie eot. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuz Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 A no i jeszcze jest Redmi Note 3 Pro. A co ty wybierasz telefon tylko dla designu? Najlepiej to sobie jakąś podróbę z Chin za 200 zł! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...