Skocz do zawartości
Kyuzo

Proszę o ocenę zestawu (i3-6100, GTX 950, MSI B150M PRO-VD)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Chciałbym was serdecznie poprosić o ocenę zestawu który dzisiaj udało się złożyć. Założenia: - budżet ~2500 zł + monitor 27", - możliwość grania w Street Fighter V w stabilnych 60fps i w nowe/przyszłe gry na średnich/niskich detalach, - hipsterska/mała obudowa. 

Zestaw:

Płyta główna MSI B150M PRO-VD, B150, DDR4, SATA3, USB 3.1, mATX (B150M PRO-VD)

Karta graficzna Asus GeForce GTX 950 STRIX, 2GB GDDR5, 128 BIT, 2XDVI, HDMI, DP, Box (STRIX-GTX950-DC2OC-2GD5-GAMING)

Procesor Intel Core i3 6100, 3.7GHz, LGA1151, tray (CM8066201927202)

Zasilacz Antec VP 500 - 500W

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX)

Pamięć Crucial Ballistix Sport 8GB DDR4 2400 (BLS8G4D240FSA)

Obudowa SilentiumPC Alea M50 Pure Black (SPC105)

Monitor LG 27MP37VQ-B

Bardzo proszę o opinie na temat komponentów zestawu i jego złożenia jako całości. Nie mam niestety dużego doświadczenia, bardzo długo nie byłem obecny na rynku PC, dlatego zależy mi na konstruktywnej krytyce.
Serdecznie dziękuję i godspeed!
Edytowane przez Kyuzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie postawiłbym na szafce coś nietypowego, w tym wypadku miałem na myśli nieklasyczny kształt i okienko. Zacząłem od micro towerów i slimów, ale zrezygnowałem z nich z powodu obawy o temperatury. Jakbyście mieli coś ciekawszego/dziwniejszego do polecenia, to jestem bardzo zainteresowany!

EDIT: może moje obawy były niesłuszne? Czy zestaw bez problemu pracowałby w obudowie tego typu: http://www.morele.net/obudowa-aerocool-cs-101-black-usb3-0-itx-matx-sff-czarna-cs-101-black-714438/ ?

Edytowane przez Kyuzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi