DarkSoul88 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam. Wymieniłem ostanimi czasy biurko i obudowa która jest rewelacyjna (Fractal R2 XL) okazała się troszkę za duża. Czy ktoś mógłby polecić jakąś płyte i pare obudów bym się na jakąś zdecydował ? Aktualna specyfikacja: Procesor - i5 4670k Chłodzenie - Be Quiet Dark Rock Pro 3 Płyta - Asrock Extreme 4 z87 Dysk SSD - Samsung EVO 500gb Pamięc - 16gb Crucial Ballistics 1600mhz Grafika - Gtx 780 Zotac AMP Zasilacz - Corsair AX860 Ten ssd to moj jedyny dysk i nie planuję nigdy montować w obudowie napędów CD ani dodatkowych dysków. Chciałbym by płyta była dobrze wyposażona i by buda była przewiewna, bo nie chciałbym żeby mi się sprzęt ugotował:) Okna, świecące bajerki są zbędne. Grafikę Chciałbym w tym roku wymienić na jakiegoś konkretnego Pascala jesli takowy się pojawi stąd tez buda może być troszke dłuższa:) Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zwróć uwagę, że na mstx pci-e jest o jeden slot bliżej cpu i umiejscowienie cpu względem pci-e x16 zadecyduje, czy wejdzie ci chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Dzięki za info Klaus, dlatego własnie wole spytać fachowców niż kupić coś co do siebie nie pasuje bo samemu bym pewnie nie zwrócił na takie cudo uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Co do puchy: rzuć okiem na Prodigy M ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Całkiem ładna choć te uchwyty takie średnie. Nie potrzeba mi nosić puszki z miejsca na miejsce;] Byłbym wdzięczny też za to jaką płyte wybrać, czy z87 czy z97 bo w zasadzie nie wiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 jasne że nowszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Coś byś polecił Tesel? Ogólnie z moim asrockiem jako takich problemów nie mam. Oglądałem pare bud mATX i w oko wpadły mi dwie Corsair Obsidian 250D Fractal Define Mini Za wyborem Corsaira stoi głownie fakt że jest inna niż to co mam teraz, bo w zasadzie ten Fractal mini to dosłownie mini. Moją bude pomniejszyli i tyle:] Ale jedno usb 3.0 boli w tym Fractalu, poza tym mimo wszystko jest sporo większa od Corsaira.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Corsair to ITX, a Fractal to mATX. Tak wiec dwa różne standardy. Nie wiem czy da radę tam wsadzić to chlodzenie, wiec raczej szukaj czegoś pod mATX. Z płyt masz np ASRock Z97M PRO4 lub ASUS Z97M-Plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) to co mam w sygnaturce też ciekawe jest [ale buda to matx a wygląda jak normalnej wielkości] sprawdz wymiary jakie ci się mieszcza i wtedy szukaj budy a może taka trochę inna http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-alea-m50-pure-black-spc105-720233/ http://www.morele.net/obudowa-aerocool-aerostrike-2xusb-3-0-czarna-aerostrike-xcube-bk-699593/ Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 I tak to jest jak sie człowiek sugeruje zestawieniami.. Wpisałem w googlach zeby mi wyswietlil najlepsze budy matx a ten mi dał tez itx.. Dzięki Devil za zwrócenie uwagi. Co do obudów tesel to ta druga odpada, budy z odpustu mi nie trzeba:P Ale ten silentium pc ciekawy. Mam rozumieć ze większości mATX wsadze chłodzenie bez problemu? Jeśli ktos by miał jeszcze jakies propozycje to niech da znać. Pozostanie mi posprzedawac aktualne graty i to wymienić:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 no tam chłodzenie pokażne można włożyć https://www.silentiumpc.com/alea-m50-pure-black/ http://www.purepc.pl/obudowy/silentiumpc_alea_m50_obudowa_microatx_typu_cube test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Dzięki wielkie za pomoc:) Myśle ze wiem juz na co się zdecyduje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam ponownie. Jako że zmiana płyty głównej mnie bardzo irytowała to postanowiłem poszukac małej budy ATX. Znalazłem takie cudo Lian Li PC-A51. Obudowa mi się cholernie podoba tylko nie umiałem sie doczytac niczego o jej wygłuszeniu. Czy w związku z tym mam się spodziewać że gdy wszystko do niej załaduje to nie będę miał czasem problemu z hałasem? Może ktoś takową budę posiada i może sie wypowiedzieć? Cholernie mi się ona podoba, wykonanie, waga, w ogóle bajka. No ale droga jest więc nie chciałbym wyrzucic kasy w błoto .. Ewentualnie w gre wchodzi tez nowy Phanteks P400S, z tym ze on wchodzi do sprzedaży dopiero w przyszlym miesiącu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Ktoś coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SambaVerde Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Płyta główna: Gigabyte GA-Z97M-D3H Obudowa: Aerocool Dead Silense Cube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...