M15P Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam, potrzebny komputer głównie do grafiki 2d PS, AI itp. Chciałbym żeby komp był możliwie cichy (np pasywne chłodzenie grafiki). Chciałbym czasem w coś zagrać. (może jakiś GeForce 750). Chce mieć jeden wolny slot ramu na przyszłość. Pewnie potrzebuje też dysku SSD. Uparty nie jestem, jeżeli np. nie warto dopłacać do czegoś bo różnica głośności bądź wydajność to 3% posłucham. do czego komputer będzie wykorzystywany grafika 2d jaką kwotę chcesz przeznaczyć 1800 zł czy części mają być nowe czy mogą być używane nowe czy będziesz podkręcał podzespoły nie części ze starego komputera: mysz, klawiatura, tablet wacoma, monitor benq gw2455, dysk 500 GB sata II, napęd optyczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) W tym przedziale cenowym niestety nie masz w czym wybierać jeśli chcesz bardzo cichy komputer, nie starczy ani na wyciszoną budę, ani na dodatkowe chłodzenie na procesor, ani na półpasywny zasilacz. Oczywiście nie mówię, że ten będzie ryczał w niebogłosy ale jak jesteś cichofilem to pewnie czego się doszukasz. 1847zł: http://www.morele.net/inventory/info/j2RjvM/ Promocja #2: usługa złożenia komputera za 1 złoty i wysyłka gratis - co trzeba zrobić: Umieść w koszyku usługę złożenia zestawu komputerowego bez dodatkowego chłodzenia (Kliknij tu!) albo z dodatkowym chłodzeniem (Kliknij tu!) W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: W3FHN58JFW Koszty wysyłki i cena usługi składania komputera zostaną zmienione automatycznie - gotowe! Edytowane 10 Stycznia 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M15P Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Dziękuje za propozycję. Czy zestaw oparty na AMD nie będzie sprawdzał się lepiej w programach graficznych adobe? Chciałbym zobaczyć taką propozycje z komentarzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Zestaw będzie droższy, będzie pobierał więcej prądu i będzie głośniejszy, a przy tym wydajność będzie taka sama bądź mniejsza jeśli mowa o fx6300. Kupując zestaw na intelu polecam jeszcze ze 100zł dorzucić do lepszej płyty głównej abyś w przyszłości mógł wsadzić tam bez obaw i7 który przebija wszystkie amd. 4 sloty na ram: http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-b85m-d3h-a-b85-dualddr3-1600-sata3-hdmi-dvi-d-sub-matx-767360/ 2 sloty na ram: http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-h81m-g-h81-dualddr3-1600-sata3-dvi-d-sub-matx-h81m-g-714048/ Edytowane 11 Stycznia 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M15P Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Do funduszy na i7 to jeszcze trochę (najpierw programy i 2 monitory). Czy ta płyta da mi coś na teraz co uzasadni dodatkowe 100zł jeśli nie to zmienię przy przesiadce na i7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Jeśli chodzi o tego gigabyta to 4 sloty na ram, lepsza sekcja zasilania (do i7 właśnie), lepszy zintegrowany układ dźwiękowy, hdmi + dvi na płycie głównej (jakby coś się stało z zewnętrzną karta to bez problemu możesz 2 monitory podłączyć do płyty głównej), dłuższa gwarancja (2lata vs. 3 lata). Edytowane 11 Stycznia 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M15P Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Czyli środek mam rozpracowany. Jeszcze drobnostka obudowa mi się nie podoba :) (nie lubię "świecącego" plastiku) na co mam zwrócić uwagę przy wyborze? (czy to wszystko jedno?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Sprawdź zamlana t1, t2, t3, t4, a1 lub silentiumpc brutus s20, s30. Nic tańszego nie kupuj. Tapatapatap Z2 Edytowane 12 Stycznia 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M15P Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Chciałem zamówić kompa, a tu brak zasilaczy. (wykupili) mój zestaw - w koszyku dwa zasilacze, który wybrać? (będzie mi kiedyś potrzebne te 50W?) http://www.morele.net/inventory/info/4ZiqeO/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...