greenv Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 W ostatnim czasie, zostałem zmuszony oddać moją karte graficzną na gwarancję. Posiadam monitor z TYLKO jednym wejsciem : DisplayPort. Niestety, na mojej płycie głównej mam tylko wyjscia HDMI i DVI. Potrzebuje adaptera, dzięki któremu będe w stanie korzystać z komputera. Nie jestem w temacie, jedyne co wiem to fakt, że potrzebuje aktywnego adaptera, niestety nie mam pewności czy te adaptery będą działać, bo nie ma nic na temat w ich opisie. http://www.komputronik.pl/product/281575/Elektronika/Akcesoria_Eksploatacja/Adapter_DisplayPort_1_2_HDMI_F_Active_Type_.html http://www.x-kom.pl/p/237586-przejsciowka-delock-displayport-hdmi-4k-aktywny-bialy.html#specification Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Nie jest bezwzględnie przesądzone, że potrzebujesz przejściówki aktywnej, choć to prawdopodobna możliwość. Jeżeli już to chyba ta z X-kom, ta druga mam wrażenie, że jest w przeciwną stronę. Jaka płyta główna i jaki procesor? Nie ma płyta przypadkiem wyjścia Thunderbolt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenv Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Płyta główna msi b150m pro-vdh a procek i5 6500. Potrzebuje aktywnej, bo już kupiłem pasywną w i nie działa. Dlatego teraz wolę się upewnić przed zakupem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Na podstawie specyfikacji powinna działać pasywna, tak że podziękowania skieruj do wydawcy BIOS-u. Jeżeli kupisz aktywną, to nie ma znaczenia jaką, bo konwerter w środku będzie wszędzie co do zasady ten sam. Muszą tylko pasować wtyczki, tzn. wejście z HDMI a wyjście na DP. Edit: a tak nawiasem mówiąc, w takim przypadku nie walczyłbym z przejściówkami, tylko kupił jakąś śmieciową kartę z wyjściem DP, choćby HD 5450. Na rynku wtórnym zapewne po około 40-50 zł. Edytowane 16 Stycznia 2016 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...