Pieczeń Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Witam. Chce sprzedać kartę graficzną ale mam problem. Nie mam do niej karty gwarancyjnej a na bank ma jeszcze rok gwarancji. Kartę kupowałem na techplanet.pl. Sama karta to GTX 750Ti od Zotaca. Moze mi ktoś powiedzieć co w takiej sytuacji zrobić? Szczerze, nawet nie przypominam sobie bym poza fakturą miał dodatkowy świstek papieru. Na morele net mam w profilu gwarancje elektroniczną którą mogę sobie wydrukować. Na techplanecie czegoś takiego nie ma. Dlatego potrzebuje pomocy, nie wiem co w tej sytuacji mam zrobić, skąd mam wziąć kartę gwarancyjną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 gwarancja w tym przypadku prawdopodobnie jest realizowana właśnie na podstawie paragonu/faktury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczeń Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Czyli jeżeli na fakturze mam więcej niż jeden produkt nie będzie to problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Nie będzie to problemem, powinieneś przekazać kupującemu kopię dowodu zakupu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 musisz zrobić kopię paragonu/faktury i przekazać ją kupującemu wraz z kartą 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Wystarczy kopia paragonu lub faktury. Sam się pytałem w jednym sklepie i honorują kopie paragonu. Nawet zalecają bo atrament często szybko płowieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczeń Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Czyli wysłać kopie faktury ze wszystkimi moimi danymi? ;/ Dopytuje się bo nigdy tego nie robiłem. Ale jeśli nie trzeba sie martwic o nic innego to chyba ok. Napiszę jeszcze do techplanetu z tym wydrukiem gwarancji by się upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) A co to ma wspólnego z Twoimi danymi. Kupujący i tak bedzie mial Twoje dane po zakupie. Nic nie musisz pisać. Dowód zakupu to dowód zakupu. Nie musi to być oryginał. Zwłaszcza jak w innych sklepach masz wersje elektroniczną to każdy wydruk może być traktowany jako kopia i dowód zakupu honorowany przez sklep/serwis. Oni mają swoją baze danych w każdym sklepie. Numery seryjne i wiedzą że ów karta była kupiona u nich i kiedy. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczeń Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 No ok, ok :D Dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...