wikturrr_145 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Czasami zdarza się, że gdy odłączę komputer od zasilania i potem znowu go podłączę, to pierwsze uruchomienie po tej procedurze przebiega nieco inaczej. Rozdzielczość ekranu jest mniejsza aż do momentu wyświetlenia pulpitu, brak charakterystycznego "kółka" przed uruchomieniem Windowsa 10, lekkie anomalie graficzne w postaci "przetarć" ekranu przed dojściem do pulpitu. Dalsze użytkowanie komputera i kolejne uruchomienia przebiegają normalnie. Co jest przyczyną tego zjawiska i czy jest ono powodem do niepokoju? Edytowane 31 Stycznia 2016 przez wikturrr_145 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wróżkami nie jesteśmy . Popraw post i podaj jaką masz konfigurację sprzętową z zasilaczem włącznie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikturrr_145 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Intel Core i5 6600K GTX 970 16GB RAM DDR4 Crucial MX 200 - 250GB Seasonic SSR-650RM Asus Z170 PRO GAMING Teraz jak jeszcze o tym pomyślę, to zdarzyło mi się 2-3 razy wyciągnąć kabel zasilający nie wyłączając zasilacza - czy to mógłby być powód? Edytowane 31 Stycznia 2016 przez wikturrr_145 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wyłączasz komputer poprzez zamknij system czy może usypiasz go jakimś sposobem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikturrr_145 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Zamykam system Edytowane 31 Stycznia 2016 przez wikturrr_145 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Jak dla mnie - nie ma się czym przejmować. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikturrr_145 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dziękuję :) Chciałem nagrać jak to wygląda, ale problem już nie wystąpił ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Z tego co zauważyłem, większość "dziwnych bootów" w ocenie użytkowników dotyczy płyt Asusa pod OC. Nie jest to żadna wada a cecha. Jeśli przegniemy z ustawieniami oc, komp nie zawsze się podniesie. Trzeba robić Clear cmos i ustawiać wszystko od nowa. Gdy lata temu bawiłem się w CO na Asusie P5Q pod lga775, byłem zdziwiony i mile zaskoczony, że nie trzeba było otwierać obudowy i robić clerar cmos za każdym razem. Wystarczyło wyłączyć kompa i włączyć ponownie. Gdy płyta nie była w stanie podnieść się z ustawieniami podniesie się na domyślnych ustawieniach. Jestem w stanie uwierzyć, że różne dziwne dualbooty i inne cuda to efekt "procedury ratunkowej", która sprawia, że płyta zawsze wstanie. Przesadzenie z OC na ASRocku, którego mam jeszcze w sygnie i leży w pudełku kończyło się otwieraniem obudowy i szukaniem zworki clear cmos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikturrr_145 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Tak to wygląda Edytowane 3 Lutego 2016 przez wikturrr_145 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikturrr_145 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Lub tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...