kronikarz Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Witam, zacznę od obecnej specyfikacji PC Cpu: phenom II x4 955be c3 Mobo: Asus m4a89gtd pro AC: Scythe mugen 2 Ram: 2x2 patriot viper 1333mhz cl7 i 1x4 HyperX fury Black 1333mhz cl9 (ramy na dożywotniej gwarancji) Gpu: r9 280x sapphire toxic Dysk: wd Green 1tb 5200rpm Ssd: goodram cx100 (gwarancja ok. 2lat) Buda: spc gladius m35 (2lata gwarancji) PSU: super flower leadex Platinum 1200w Chcę rozdzielić upgrade na 3 fazy: W pierwszej fazie wymiana platformy (kwiecień): Cpu-> i5 6600k Mobo-> asrock z170 Extreme 4 Ac-> spc fortis 3 Ram-> G.skill ripjaws v ddr4 2x4gb 3200mhz cl16 2 faza (czerwiec/lipiec): Gpu-> jeszcze nie wiadomo co pokaże polaris i Pascal Ssd-> jakiś dobry 250gb proszę o propozycję Hdd 2,5cala-> 1tb na gry i dane proszę o propozycję Ram-> G.skill ripjaws v ddr4 2x4gb 3200mhz cl16 3 faza (sierpień/wrzesień) Zrobienie LC w komputerze i jestem w tym zielony na razie (jeżeli będę chcail blok na gpu i cpu to ile będzie to ok. Kosztowało bo muszę mieć już zarys wydatków) Opłaca się robiąc lc na uzywkach? Czy jest to dobry plan? Jakieś zmiany sugerujecie? Ile mogę dostać kasy sprzedając obecny sprzęt cpu, mobo, Ram, ac i obudowę cm gladiator600. ( najlepiej każdy z osobna) Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! Plan fazy 1 i 2 jest ok. Pytania są przedwczesne. LC nie jest opłacalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Okej dziękuję, faza 1 już musiałem się dowiedzieć bo prawdopodobnie będę musiał laptop sprzedać Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 dysk koniecznie 2.5 cala? Niedawno sam się przesiadałem z laptopowego dysku na tradycyjny 3.5 i różnica jest ogromna nawet jeżeli to tylko na magazyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 W budzie mam miejsce na 2x3,5 i tam gdzie to jest mam 1 dysk, ale też są tam kable od zasialcza i nie ma miejsca na 2 Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 Zrób porządek w kablach i spokojnie się zmieści ;) trytytki kosztują 5zł w castoramie a różnica w wydajności między 2.5 a 3.5 jest ogromna. Sam miałem mały ssd w lapku i 2.5 hdd zamiast odd na magazyn i po przesiadce na pc przez pewien czas korzystałem z 2.5 na magazyn ale po zmianie na 3.5 (wd red) 2.5 poszedł do kieszeni jako zewnętrzny. Jak bardzo się nie da tto: Ssd-> jakiś dobry 250gb proszę o propozycję - samsung 850evo lub crucial mx200Hdd 2,5cala-> 1tb na gry i dane proszę o propozycję HSTG 1TB TRAVELSTAR 7K1000 9.5mm @7200rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Nie ma szans żeby te kable dac w inne miejsce, zostawię tego wd Green na gry, a 2,5 cala na dane, albo na odwrót Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...