netti Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Witam, chciałbym trochę przyśpieszyć działanie mojego komputera ale jako że za jakiś miesiąc kupuje nowy komputer a z moim obecnym ledwo już wytrzymuje to chcę dołożyć ramu. I stąd moje pytanie czy to coś da? Bo załóżmy że mam sytuacje jak i gram i znajomi mi mówią żebym wszedł na team speak'a to problem w tym że wyjście z gry do pulpitu trwa ok. 40s, i czy te dołożenie ramu coś da czy to zależy od procesora i dysku? Chodzi mi głównie o to żeby te wyjścia to pulpitu trwały szybciej i żeby ogólnie system szybciej chodził bo wiem że fps w grach dużo to nie da. Jeżeli bym dokładał ram to na 4 gb ddr2. Mój obecny komputer: Amd athlon 64x2 4200+ 2 gb ram Nvidia gt 240 System win xp (w razie dołożenia ramu przejdę na win 7) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 skoro kupujesz nowy to nie ma sensu pchać kaśę w starego lepiej przeczekać i dołożyć do nowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netti Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Tu nie jest kwestia pieniędzy bardziej czy to mi przyśpieszy te wyjścia do pulpitu bo to mnie najbardziej denerwuje. Nowy komputer kupuje za jakiś miesiąc czy 2 więc trochę czasu to jest i nie wiem czy wytrzymam z tą obecną wydajnością... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 To kup sobie ssd http://proline.pl/?p=CT250MX200SSD1 mocne ssd w dobrej cenie. Da większego kopa, niż pamięć a dodatkowo będziesz mógł go wykorzystać w nowym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netti Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Po przemyśleniu myślę że mogę zrobić tak: dołożę jutro jeszcze 1 gb ram i jak razem 3 gb nie pomoże to już nie będę inwestował w ten komputer ewentualnie tylko ten ssd kupie już do nowego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 podkrec trochę proca, zrób porzadki w systemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netti Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Podkręcenie będzie raczej nie możliwe bo mam boxowe chłodzenie a porządki w systemie zazwyczaj staram się mieć. Zapomniałem wcześniej napisać że cs go kilka razy miał crasha bo "pamięć wirtualna systemu jest za niska". I też myślałem że dołożenie ramu może trochę pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 A tak z ciekawości, masz wolny slot na ram na mobo? Pytasz o dołożenie ramu a nie podajesz modelu płyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netti Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 A tak z ciekawości, masz wolny slot na ram na mobo? Pytasz o dołożenie ramu a nie podajesz modelu płyty... Dzisiaj nie mam za bardzo dostępu do komputera więc raczej nie podam a co do slotów, nie, nie mam. Mam tylko 2 sloty i teraz jest 2x1gb więc jedną kość będę musiał wywalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 To odpuść dokładanie tego ramu. Jka już, ssd + nowocześniejszy system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Zwiększ wielkość pliku wymiany i przeczekaj do zakupu nowego kompa... Szkoda kasę ładować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 @KlausW niezłej cenie znalałeś ten mx200 @TheNeyPL Szkoda pakować kase w dodatkowe ramy. Chyba, że w okolicy z olx masz możliwość kupna za niewielkie pieniądze. SSD da Ci większego kopa. Dysk polecany przez Klausa z regóły chodzi po ok 400zł a nie 350zł więc opcja niezła i przy przesiadce będziesz mógł wykorzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netti Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Teoretycznie mam ram za małe pieniądze bo biorę go na "pół" z drugą osobą więc wyjdzie to jakieś 25 zł na osobę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...