Sasza1500 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Witam, Wątek który napisałem wcześniej uważam za zamknięty ponieważ raczej nie ma sensu bawić się w OC starego procesora bo i tak wydajnościowa będzie lipa Sprzęt jaki miałem do tej pory: Mobo: Asus m4a785TD-V Evo ( płyta miała spalone wejście ethernet i często wywalało błąd Kernel Power 41 (61) Procesor: Phenom II 945 4x3.0 DDR3: OCZ GOLD 2xz GB Karta graficzna: Gigabyte GTX 460 OC 1gb/128bit Zasilacz: OCZ Fatality 550W Dysk HDD: Samsung jakiś tam 500gb już padlina. Modernizacje jakie na dzień dzisiejszy wykonałem Mobo: AsRock Fatality 970 Performance kupiona za 300 PLN Procesor: Phenom II 945 4x3,0 DDR3: Crucial Ballistix 2x4gb + 2x2gb OCZ GOLD Karta graficzna: Gigabyte GTX460 OC 1gb/128bit Zasilacz: OCZ Fatality 550W Dysk SSD: Crucial MX200 250GB Dysk HDD: jak na razie odłączony i trzymam na nim większe pliki Na dziś: Poprawa jeśli chodzi o stabilność i wydajność jest olbrzymia, nie spodziewałem się takiej poprawy przy wymianie płyty głownej i dokupienia dysku SSD. Jestem mile zaskoczony z takiej poprawy, ale by uzyskać przyjemność z gry czegoś mi tutaj brakuje jeszcze. Moje Pytanie: Zapewne Procesor jak i Karta graficzna będzie do wymiany tylko nie mam zielonego pojęcia na co to wymienić by nabrać dużo większą Liczbę FPS, nie ukrywam że w przyszłości wymienię mój 6 letni Monitor 21.5 na jakiś z 144HZ, Jeżeli by doszło do wymiany procesora i karty graficznej to jaką cześć jako pierwszą kupić co da większy efekty, i jaki model procesora lub karty graficznej ?? Wiem że mój phenom II jest wydajny jak pewnie najsłabsze i3, no ale cóż zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...