Skocz do zawartości
fvcktycznie

Składany komputer do 4.600 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z wyborem konkretnych części komputera i chciałbym prosić o pomoc, mianowicie wybrałem oto te części, które chciałbym by zagościły w moim komputerze:

- Procesor Intel Core i5-6600K Skylake
- Chłodzenie CPU Be Quiet! Dark Rock 3
- Karta graficzna MSI GTX 970 GAMING 4GB
- Pamięć Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz
- Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache, czyli łącznie wychodzi około 3535 zł w sklepie morele, bo w tym też sklepie chciałbym go złożyć, ale mam problem tak jak wspomniałem 
z doborem pozostałych części, typu - płyta główna, obudowa chciałbym by miała możliwość małego, średniego i wysokiego poziomu zmiany 
szybkości wiatraków, przede wszystkim bez zabudowy zasilacza, by było nieco więcej miejsca i żeby miała 2 wiatraki z przodu obudowy albo chociaż możliwość montażu, SDD jakiś dobry 120GB i pytanie o kości, które wymieniłem, czy są dobre i czy DDR4 są lepsze od DDR3 czy odpowiadają za lepszą jakość w taktowaniu itd. i czy opóźnienia CL mają tu duże znaczenie, a co do płyty głównej, chciałbym w przeciągu najbliższych 2/3 lat od kupna sprzętu wymienić 
kartę graficzną na lepszą plus procesor na i7 żeby była tego możliwość, no i co do temperatur podzespołów chciałbym by były jak najniższe, i jeszcze kwota w jakiej chciałbym się zmieścić łącznie z tym co nadmieniłem to 4600 zł max 4700 czyli jeszcze wolne jest 1200 zł mniej więcej na te części, których brakuje, no i co myślicie o chłodzeniu dark rock, czy znajdę lepsze od niego w stosunku do temperatur i głośności w cenie do 200 zł i jeżeli już to czy jest szansa bym zmieścił się w mniejszej kwocie, proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi