fvcktycznie Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Witam, Mam problem z wyborem konkretnych części komputera i chciałbym prosić o pomoc, mianowicie wybrałem oto te części, które chciałbym by zagościły w moim komputerze: - Procesor Intel Core i5-6600K Skylake - Chłodzenie CPU Be Quiet! Dark Rock 3 - Karta graficzna MSI GTX 970 GAMING 4GB - Pamięć Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz - Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache, czyli łącznie wychodzi około 3535 zł w sklepie morele, bo w tym też sklepie chciałbym go złożyć, ale mam problem tak jak wspomniałem z doborem pozostałych części, typu - płyta główna, obudowa chciałbym by miała możliwość małego, średniego i wysokiego poziomu zmiany szybkości wiatraków, przede wszystkim bez zabudowy zasilacza, by było nieco więcej miejsca i żeby miała 2 wiatraki z przodu obudowy albo chociaż możliwość montażu, SDD jakiś dobry 120GB i pytanie o kości, które wymieniłem, czy są dobre i czy DDR4 są lepsze od DDR3 czy odpowiadają za lepszą jakość w taktowaniu itd. i czy opóźnienia CL mają tu duże znaczenie, a co do płyty głównej, chciałbym w przeciągu najbliższych 2/3 lat od kupna sprzętu wymienić kartę graficzną na lepszą plus procesor na i7 żeby była tego możliwość, no i co do temperatur podzespołów chciałbym by były jak najniższe, i jeszcze kwota w jakiej chciałbym się zmieścić łącznie z tym co nadmieniłem to 4600 zł max 4700 czyli jeszcze wolne jest 1200 zł mniej więcej na te części, których brakuje, no i co myślicie o chłodzeniu dark rock, czy znajdę lepsze od niego w stosunku do temperatur i głośności w cenie do 200 zł i jeżeli już to czy jest szansa bym zmieścił się w mniejszej kwocie, proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) skajlak to tylko ddr4 i po pierwsze bedzie OC? Edytowane 17 Marca 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fvcktycznie Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Tak, chciałbym podkręcić procka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 czyli płyta na z170, ram 3000cl15 lub 3200cl16 albo jak się trafi cenowo dobrze to z niższym cl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fvcktycznie Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 A obudowa i zasilacz? Obudowa oczywiście z dwoma wiatrakami z przodu, żeby był lepszy przepływ powietrza i jak najchłodniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 zasilacz - dobra 550 wystarczy buda - akurat niekoniecznie musi miećaż 2 wiatraki z przodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fvcktycznie Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 A więc, jaką proponujesz? Tak by ten przepływ powietrza był jak najlepszy, nawet w wakacje przy ponad 30 stopniach w domu temperatury były stosunkowo niskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...