Jump to content
bziumak

MAC MINI 2010 - Windows 10 - problem z GPU

Recommended Posts

Witam,

Mam problem z zainstalowaniem windows 10 na mac'u mini z 2010. Wiem, że system nie jest wspierany, ale być może komuś udało się ten temat zwalczyć. Nie instaluje przez BootCampa, bo nie chciał mi utworzyć ISO z systemem, Zrobiłem pena z winsowsem, podzieliłem na partycje, instaluje się poprawnie.

Pierwsze uruchomienie i problem:

1. Jeżeli pozowolę na automatyczne aktualizacje - system zmienia sterownik grafiki i po restarcie i wybraniu partycji z WIN10 ekran się wygasza i nic nie pojawia się na monitorze,

2. Po wyłaczeniu wifi, i wrzuceniu sterowników ze sterowników bootcampa (ściągnięte od apple) to samo - ekran się wygasza i nic nie pojawia się na monitorze - jedyna różnica, że wcześniej, już podczas procesu instalcji sterowników.

Czy są jakieś stery, które mogę wrzucić, żeby grafika działałą poprawnie ? W sumie wiem na razie tylko tyle, że wifi działa od razu, do dalszych kroków jeszcze nie doszedłem. Czy z innymi urządzaniemi też będą problemy ?

Z góry dzięki za pomoc.