yhi01 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2016 Witam, niedługo kupię nowy zestaw. Specyfikacja tej zestawu: CPU - i7-6700KMOBO - Asus Z170 Pro GamingRAM - Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) 2400 MHz CL14Obudowa - SilentiumPC Gladius M35Chłodzenie - SilentiumPC Grandis XE1236Wentylatory - 3x Enermax Twister Storm (do chłodzenia) + Pasta termoprzewodząca Gelid GC-ExtremeZasilacz - XFX Black Edition XTR 650W Full Modulary 80+ GoldSSD - Samsung EVO 850 250GB Używam Gainward GTX 760, czekam na Pascal. Posiadam stary 8-letni monitor Hyundai X93W, stare kolory - taki biały jest żółtobiały, więc czas na nowy monitor. Musi być: - Przekątna 22-24" - Obudowa matowa, żadnego błyszczącego ! - Budżet do 1400 zł max, ew. mogą być tańsze i porządne - Do gier, filmu i trochę pracy - Czas reakcji 5ms max Gram różne, najczęściej w RPG, trochę FPS i też oglądam często anime i inne filmy. Zależy mi dobre kolory i niższy czas reakcji, ale nie muszą być mega super, oczywiście, że ma być lepszy niż mój obecny monitor. A kąt widzenia w miarę ok. Zastanawiałem się nad wyborem Eizo FS2434 - IPS albo Iiyama X2483HSU-B2 - AMVA - boję się, że cienie w grach będą rozmazane, chyba ghosting Mogą być matryce TN, ale kolory w miarę ok niż mój stary monitor. Zakup tylko na morele.net Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tmad0z Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2016 Możesz zobaczyć polecane monitory z tej strony http://www.tftcentral.co.uk/selector.htm obszerne, dobrze zrobione testy. Sam chciałem kupić monitor kilka tygodni temu, po długotrwałych poszukiwaniach zdecydowałem się na Dell P2414H. Jestem zadowolony z tego modelu, nie zauważyłem srebrzenia ani ghostingu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yhi01 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2016 Ten Dell P2414H ma trochę wyższy czas reakcji, czyli 8ms. Ja od tygodniu wciąż szukam dla siebie dobry monitor i już z tym męczę się :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2016 Może przetłumaczyć tytuł tematu na polski język? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Jak dla mnie to Eizo FS2434 / EV2450 Edytowane 28 Marca 2016 przez lukadev Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yhi01 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2016 Czy Eizo FS2434 nie wypala oczom ? Dobrze się ogląda film/anime ? Ciągle o nim myślę... Nie wytrzymam dalej mój stary monitor, bo męczą moje oczy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2016 Moje oczy też tego nie wytrzymały, pa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...