Skocz do zawartości
samhain

MSI Vortex - warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Bry po latach :)

Pytanie niby proste, ale niekoniecznie. Na tapecie MSI Vortex (link do newsa: http://www.purepc.pl/technologia/msi_vortex_miniaturowy_komputer_dla_graczy_w_doniczce )

Ostatnio udało mi się zobaczyć na żywo to maleństwo i przyznam, że jestem pod dużym wrażeniem, tak wielkości jak i upchanego sprzętu.

I teraz pytanie. Jako, że wypadłem nieco z branży kompowej, czy ktokolwiek wydał jakieś konkurencyjne konstrukcje do w/w? Przyznam, że cena jest ciut duża (~10k?), ale opcja zapakowania mega kompa w "ładnie wyglądające" i jeszcze wolnostojące coś byłoby idealnym rozwiązaniem dla jednego z moich klientów.

Aaaaa tak wiem, że w tej cenie mogę złożyć coś lepszego itd itp, jednak takie komenty sobie proszę darujcie. Klient raczej z tych co mogą zapłacić za efekt/wygląd/unikatowość.

Z plusów jakie widzę:

- cicho w idle

- małe

- dość mocne

Minusy:

- cena?

- pytanie jak z temp/hałasem po dłuższym użytkowaniu

Live porównanie do innego sprzętu, bo na fotach z newsa to mnie nie porwało kompletnie:

post-330-0-46338700-1459884418_thumb.jpg

post-330-0-37185400-1459884429_thumb.jpg

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Pozdr

Smh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi