homik363 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Witam Mam problem z nowym komputerem (2 tyg), komputer w pewnym momencie działania (gra,przeglądarka) potrafi się zawiesić kompletnie nie reaguje, nawet na klawiaturze nie da się włączyć num locka czy caps locka. Poszukałem trochę internet i sprawdziłem dyski(niby ok), temperatura podzespołów też w normie. Aż skorzystałem z programu OCCT i 3 sekundy bo rozpoczęciu testu komputer się zawiesza (obciążenie w okolicach 100% rdzeni ). Więc wychodzi na to ze coś jest z procesorem uruchomiłem także program 3Mark i w teście elementów fizycznych wszystkie rdzenie były obciążone 80-90% ale komputer się nie zawiesił działał sprawnie,wydajnie. Z tego co zauważyłem komputer zawiesza się gdy jeden z rdzeni osiągnie 100%. I nie mam pojęcia co może by tego przyczyną. Komputer nie kręcony. Komputer intel Core i7-6700K ASRock Gaming K4, Intel Z170 Corsair Vengeance LPX, DDR4, 2x8GB, 3000MHz EVGA GeForce GTX 980 Ti Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SSD Crucial MX200 250GB Zasilacz XFX TS Single Rail 650W Thermalright Macho HR-02 Rev.B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Cofnij RAM na 2400 i zobacz czy to coś zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homik363 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 niestety nic nie dało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Aktualizacja biosu Aktualizacja firmware ssd Odinstaluj oprogramowanie kilera i zostaw sam sterownik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2016 Spróbuj na każdej kości ram z osobna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 Na dzień dobry... jaki OS bo takiej informacji nie podałeś Kilka razy spotkałem się z podobnymi akcjami a powody były różne - od zasilacza (choć nowy to dawał dupiate napięcia), świrujący ram, raz nawet trafił mi się komputer z jakąś 'trefną' instalką os i po przeinstalowaniu z oryginalnej płyty problemy minęły.. Jak polecał kolega - spróbuj z jedną kością ramu... kontrolnie sprawdź napięcia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Kompa sam składałeś czy zaproponowany, poskładany i zainstalowany OS przez sklep??Dyski też nowe? system postawiony od nowa, a może sklonowany z HDD na SSD? Edytowane 8 Maja 2016 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbkosa Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Może coś z samą płytą główną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Sprawdź nóżki w sockecie czyli będziesz musiał zdjąć chlodzenie i wyjąć procka. Przy okazji wyjmij bateryjkę na jakies 30 sekund z płyty głównej. Ustaw wszystko od nowa i aktualizacja biosu płyty głównej jeśli nie była robiona. System WIndows 10 czy Windows 7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...