Razziel Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 Czesc, mam problem z ustawieniem RAID 0 z dyskow SSD.SSD1 - 850 EVO 500GB SSD2 - 850 EVO 250GB MOBO - Asus Z170 Pro Gaming vBios ostatni ze strony Asusa - 1206 Jak tworze RAID z SSD1+SSD2 pokazuje mi pojemnosc SSD1 Jak dodam testowo HHD 1TB - 2.5' - Raid0 ssd1 ssd2 hdd1 - to pokazuje mi pojemnosc SSD1+SSD2 Raid0 z ssd2+hdd1 daje pojemnosc ~700gb - czyli SSD1+SSD2. Jakies pomysly? Reset CMOS byl. Upgrade bios byl. Dyski widzi w biosie. brakuje mi pomyslow juz... Oba dyski sformatowany w ten sam sposob i partycjonowanie MBR... Help me pleas. PS Sorki za bledy ale siedze na linuxie z usb... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 A mógłbyś przybliżyć jakie nieprawidłowości konkretnie tu dostrzegasz? Powinien pokazywać pojemność "najmniejszy dysk razy ilość dysków" i jak się wydaje tyle pokazuje. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 (edytowane) RAID 0 nie powinien czasem pokazywać łacznej pojemności dysków branych do macierzy ? Przy RAID 1 zmniejszona pojemność bym rozumiał ale tutaj? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 15 Maja 2016 przez Razziel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 Raid 1 to replikacja i pokazywałby 1x najmniejszy dysk. Raid 0 to "przeplot" i pokazuje n razy najmniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 (edytowane) Dobra. Doczytałem. Adashi masz racje - ile czasu żyłem w błędzie... Temat można zamknąć... Dzięki za szybka odpowiedz i zrujnowanie światopoglądu RAID 0 to nie to jbod Dzięki raz jeszcze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 15 Maja 2016 przez Razziel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...