trifek Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Wcześniej mialem GF 960. Tak, teraz testuje z 1 parą ramu :) Da się jakoś sprawdzic ten zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 miernikiem, takim za 20zł nawet. Sprawdzić czy napięcia nie latają mocno w dół pod obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Jeśli nie sprzęt (zakładam, że stosujesz się do rad) to może soft? W10 czysta instalka czy też upgrade? Jeśli to drugie- masz możliwość instalacji od zera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trifek Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Windows 10 aktualizacja z Windows 8.0 -> 8.1 -> 10... Mam płytę tylko z 8.0 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 I w czym problem?,? przecież jeśli zarejestrowałeś upgrade na serwerach ms(aktywacja) to kolejna instalka czystego w10 idzie z aktywacją z automatu...? Sciągnij ISO w10 th2 zdaje sie jest ok, wrzuć na pena 4-8gb i instalacja potrwa z 20-30min max. OFC z tym wrzuceniem ISO to trochę skróciłem, trza przystosować pena i zrobić bootowalny, poradników w sieci pełno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trifek Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Dzisiaj wyskoczył mi taki błąd: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMD6_9mAV Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Wyjmij 4(ostatnią) kość ramu i zobacz czy działa ew daj większe timingi na kościach u znajomego na tej samej płycie też to było i teraz lata na 24gb SMDHoMIeS™ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trifek Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 wyjąłem 4 kość (tą z prawej strony maksymalnie) i komputer się nie włącza... tzn włącza, ale nie pokazuje obrazu.... jak wkładam ponownie ostatnią kość - to wszystko wraca do normy :( Te timingi to co to jest?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 wyjmij teraz kolejna kosc od prawej itd i testuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 Tego problemu nie rozwiążesz, to cię przerasta i basta. Już dawno miałeś wyjąć jedną parę... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trifek Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 wyjąłem.... mam w tej chwili w 2 i 4 slocie pamięci (licząc od lewej, od strony processora) i efekt ten sam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 Bomba, już coś robisz, teraz włóż w to miejsce wyjętą parę. Podaj jaką masz obecnie wersję biosu. I w pierwszym poście ma się znaleźć pełna konfiguracja, w czytelnej formie. Inaczej zamykam ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trifek Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 to samo :( właśnie to sprawdziłem i się zawiesił. BIOS mam w wersji 18.05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trifek Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 Poprawiłem :) Tak patrzę w google: https://www.google.pl/search?client=safari&rls=en&q=asus+z170+pro+gaming+ram+problem&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gfe_rd=cr&ei=I_hgV5mRIeav8weiypX4DQ - ta płyta jest chyba humorzasta jeśli chodzi o ram :/ Może po prostu nie "lubi" mojej pamięci? :/// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 Wez sprawdz komputer bez karty graficznej. Szybko mozna ja wykluczyc. Jak nie jej wina to sprawdz za pomoca mhdd dysk twardy + wrzuc screen ze smarta (np. Hdtune). Jak i tu nic nie bedzie to czeka Ciebie reinstalacja systemu i ew. dalsze szukanie problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trifek Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zrzut z hdtune: - http://serwer1356363.home.pl/pub/hdd1.png - http://serwer1356363.home.pl/pub/hdd2.png - http://serwer1356363.home.pl/pub/hdd3.png - http://serwer1356363.home.pl/pub/hdd4.png Mógłbyś mi powiedzieć skąd mogę pobrać legalnego Windowsa 10 x64 (tak jak pisałem, mam legalnego Windowsa 8.0 zaktualizowanego do 8.1 i następnie do 10)? To jest to: https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10ISO ?? Tego mhdd właśnie ściągam :) mhdd u mnie nie startuje, nagrałem go na cd wyświetla mi general faliure writting drive a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 Musisz zrobic z niego bootowalny nosnik jak w przypadku memtest. Co do linka to powinno byc to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 A na 8.1 działa normalnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...