kamiltr Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Witajcie, ostatnio z mojego staruszka ducha wyzionęła karta graficzna więc podjąłem decyzję o drobnej modyfikacji sprzętu. Aktualnie posiadam:PSU: XFX PRO 450WMOBO: Gigabyte 870A-USB3 rev. 3.1CPU: AMD PHENOM II x2 555RAM: Kingston DDR3 4GB 1333MHz Non-ECC CL9 DIMMHDD: Samsung HD322HJ 320GBGPU: MSI RADEON HD5770 (R5770-PMD1G) - uszkodzonaPróbowałem odblokować rdzenie w tym procesorze ale niestety system nie wstaje dlatego zdecydowałem się na kupno używanego CPU: Phenom II x4 955 BE oraz podkręcenie go. Kolej na GPU - tutaj mój wybór padł na używane GIGABYTE HD7850 OC 2gb Windforce - również zakładam możliwość podkręcania. Dodatkowo chciałbym dokupić kolejną 4gb kość RAM. Chciałbym się zamknąć w 700 zł. Czy byłoby to sensowne rozwiązanie i czy obecny zasilacz podołałby temu zestawowi czy musiałbym go najpierw wymienić? Oprócz w/w mam jeszcze budżet na kupno SSD i tutaj wybrałem nowy Crucial MX200 250gb. Komputer jest używany do gier, internetu oraz programów inżynierskich. Bardzo proszę o pomoc, czy to co zaplanowałem ma sens? Jestem dość zielony w temacie dlatego zwracam się z tym na forum, z góry dziękuje i pozdrawiam :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 a nie lepiej sprzedać to i kupić na alegro i5 + tania płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...