B3st Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 Witam! Mam zamiar w następnym tygodniu zamówić komputer do gier z Windowsem za około 3300 zł. Więc trochę posiedziałem, poczytałem i złożyłem taki oto zestaw ; https://www.morele.net/inventory/info/fTRT8K/ chciałbym dodać, że w przyszłości będę chciał zmienić kartę graficzną na Gtx 970 lub może lepszą. Napisałem ten post aby się dowiedzieć czy waszym zdaniem jest to zestaw dobry czy zmienili byście jakieś podzespoły? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 Słabo, bardzo słabo. 1. Tu http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_czerwiec_2016 kod na montaż i wysyłkę za 1 zł, wystem zainstaluj sam. 2. Windows 10 BOX. 3. i5 6400/6500 + h110 / B150. 4. SSD, chociaż 128GB, np Adata SP920 + HDD lub jakiś 240-256GB bez HDD. 4. Grafika minimum gtx950 w okolicach max 650 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3st Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 Nie jestem przekonany co do Windows 10, ale dzięki za poradę z tymi podzespołami ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zestaw do gier z Windowsem Nie jestem przekonany co do Windows 10 To co zrobisz, jak zobaczysz w minimalnych wymaganiach DX12? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3st Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 Tylko że ja bym wolał jakiś dobry procek na płycie, na której spokojnie mogę go podkręcić, a co do karty graficznej planował bym wymienić za jakieś pół roku lecz nie mam funduszy narazie a komputer potrzebuje na już.. Dlatego do tego zestawu wziąłem Gtx 750ti To co zrobisz, jak zobaczysz w minimalnych wymaganiach DX12? No tu masz rację, nie wiedziałem że Windows 8.1 nie obsługuje Dx 12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 Mam troszkę inne podejście. Podkręcanie cpu w tym budżecie to zdzieranie kasy moim zdaniem. OC to nie jest obecnie darmowy przyrost wydajnści. Musisz dołożyć do cpu, mobo, chłodzenia kupę kasy, a zyskujesz może taktowanie +30% względem trybu turbo procka bez oc. Chyba już stary jestem... Obecnie ma procek bez oc, gdy przez kilkanaście tak kręciłem i modowałem co tylko się dało. 750ti jest mało opłacalną karta względem niewiele droższej 950. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3st Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) https://www.morele.net/inventory/info/chBtTp/ oczywiście plus ten kod na składanie komputera czyli -100zł. Czy może lepiej kupić Gtx 960 msi 4GB 2 lata gwarancji za 600 zł na Olx? Oczywiście karta używana. Wybrałem taki procesor, ponieważ będę coś nagrywał z rozgrywki. SSD również zakupie ale to nie teraz. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez B3st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 Czy może lepiej kupić Gtx 960 msi 4GB 2 lata gwarancji za 600 zł na Olx? Oczywiście karta używana. Ma to sens. Jeśli gwarncja sklepowa i masz możliwość odbioru osobistego to bym się nie zastanawiał tylko brał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3st Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 Witam! Jakiś czas temu zrobiłem post o podobnym tytule lecz z inną ceną. Aktualnie mój budżet wzrósł do 3500zł, czy dany zasilacz wystarczy do danego zestawu? https://www.morele.net/inventory/info/WG5Pq8/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 http://forum.purepc.pl/forum-59/announcement-119-mini-regulamin-dzia%C5%82u-prosz%C4%99-koniecznie-przeczyta%C4%87/ jak budżetr wzrośnie o kolejne pinsiont groszy, nie zakładaj kolejnego tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3st Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 Przepraszam i dzięki za poradę :D. A wracając do tematu, wystarczy 500 watowy zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 Przepraszam i dzięki za poradę :D. A wracając do tematu, wystarczy 500 watowy zasilacz? Tak jak skompletowałeś jest dobrze. Napiszę co by można zmienić ``opcjonalnie`` na lepsze, jak ma to być PC służący na lata. Zasilacz-500w wystarczy, tylko ja na Twoim miejscu wybrał bym XFX Core XT 500w. Procesor-lepiej moim zdaniem dopłacić do i5-6600 bez K zamiast 6500. Tu jest jakiś 6600 ze zwrotem, ale jest droższy od tego bez zwrotu p.w.(nie wiem o co chodzi z tym zwrotem,to się nie wypowiem)? Zobacz ten RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...