Skocz do zawartości
MortusTV

Skylake i 980Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż ostatnio zaczęły u mnie w komputerze występowac pewne problemy, wymieniłem nie dawno karte graficzną z R9 390 Sapphire na 980Ti G1 Gaming i występują teraz notoryczne spadki fpsów..

W GTA V nie utrzymuje płynnych 60fps, czasami potrafi spaść nawet do 30/40 klatek, Wiedzmin 3 na Ultra również dzieję się to samo, czasami dobije do 60 ale najczesiej utrzymuje się w granicy 53fps i potrafi spaść również do 30.. Zmiana ustawień graficznych na niskie również nie przynosi rezultatu dzieję sie nadal to samo. W CS:GO licznik klatek wskazuje 200-450fps, ale wczoraj testowo odpaliłem nagrywanie i się przeraziłem fps spadły do 40 :O, chciałbym zaznaczyć ze przed zmiana sprzetu nie bylo takiego problemu.. W gta 5 utrzymywało płynne 60fps, czasami nawet więcej, w cs:go z właczonym nagrywaniem również fps utrzymywały się około 200-300.

Temperatury cały czas monitoruje, temperatura karty nie przekroczyła 80 stopni, a temperatura CPU różnie 60-70stopni.

Wypisałem jaki mam problem, teraz może wspomnę coś o moim sprzęcie.

Monitor: LG 24GM77
Płyta: MSI B150M
CPU: i5 6600
GPU: Gigabyte G1 Gaming
Zasilacz: Corsair 550W
RAM: HyperX 8gb 2133mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi