MortusTV Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 Witam, otóż ostatnio zaczęły u mnie w komputerze występowac pewne problemy, wymieniłem nie dawno karte graficzną z R9 390 Sapphire na 980Ti G1 Gaming i występują teraz notoryczne spadki fpsów..W GTA V nie utrzymuje płynnych 60fps, czasami potrafi spaść nawet do 30/40 klatek, Wiedzmin 3 na Ultra również dzieję się to samo, czasami dobije do 60 ale najczesiej utrzymuje się w granicy 53fps i potrafi spaść również do 30.. Zmiana ustawień graficznych na niskie również nie przynosi rezultatu dzieję sie nadal to samo. W CS:GO licznik klatek wskazuje 200-450fps, ale wczoraj testowo odpaliłem nagrywanie i się przeraziłem fps spadły do 40 :O, chciałbym zaznaczyć ze przed zmiana sprzetu nie bylo takiego problemu.. W gta 5 utrzymywało płynne 60fps, czasami nawet więcej, w cs:go z właczonym nagrywaniem również fps utrzymywały się około 200-300.Temperatury cały czas monitoruje, temperatura karty nie przekroczyła 80 stopni, a temperatura CPU różnie 60-70stopni.Wypisałem jaki mam problem, teraz może wspomnę coś o moim sprzęcie.Monitor: LG 24GM77Płyta: MSI B150MCPU: i5 6600GPU: Gigabyte G1 GamingZasilacz: Corsair 550WRAM: HyperX 8gb 2133mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 To może odpal podczas gry logowanie temperatury i obciążenia CPU&GPU? Bo wygląda jakby jakiś throttling dawał o sobie znać... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MortusTV Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) To może odpal podczas gry logowanie temperatury i obciążenia CPU&GPU? Bo wygląda jakby jakiś throttling dawał o sobie znać... Edytowane 14 Lipca 2016 przez MortusTV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2016 Log. Plik tekstowy. W momencie spadków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...