doman_12 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Mam następujące podzespoły CPU: i7 870 (chłodzenie silentium pc) MOBO: Foxconn H55MXV RAM: 1x8gb Goodram Play Red GPU: HD 5770 1GB referentPSU: OCZ 550W HDD: Seagate ST1000DM003 Monitor : FullHD, jakiś dell Generalnie chodzi mi o to żeby usprawnić go tak aby pociągnął jakieś nowsze gierki, najlepiej byłoby gdybym nie musiał za rok znowu karty wymieniać. Karta idzie na pierwszy ogień, gdyż już w W3 nie wyrabia, musiałem zmniejszyć rozdzielczosć żeby komfortowo grać. Planuję kupić używkę, tak w okolicach 400-500 zł, ale jeśli trzeba zwiększyć budżet żeby kupić coś co spełni moje wymagania to proszę rzucić przykłady i kwoty, rozważę. Wpadł mi w oko r9 270 (podkręciłbym go do poziomu 270x) czy jest może coś lepszego w tej cenie? Miłoby było też mieć możliwość podkręcenia procka/włożenia większej ilości ramu/wykorzystania SATA III w przyszłości, także zmienię pewnie też płytę, ale to jak mówie, dalszy plan.(tak z rok) Mam więc pytanie czy jest sens się w to bawić? Ile jeszcze mogę wyciągnąć z tego pc? (Komputer ma już około 6 lat, jestem świeżo po wymianie dysku (stary ledwo zipie) oraz chłodzenia procka(też niedomagało i dochodziło do 90 stopni pod obciążeniem), oraz ramu (miałem jakieś nołnejmowe 4gb, które jak się okazało były wadliwe i znacząco obniżały wydajność) Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 uzywka gtx 950 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...