zezima Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Witam, Znajomy przymierza się do zakupu nowego komputera m. in. od modelowania 3D do drukarki 3D. Sprzęt ma być wydajny i szybki, czyli przyda się też SSD. Do komputera przydałyby się 2 monitory około 20 cali oczywiście FHD. Kwota 7000 to kwota za całość (włącznie z monitorami). Najważniejsze jest, żeby był dobry stosunek jakości do ceny, a jeśli na prawdę będzie warto dopłacić do jakiejś konfiguracji, to budżet może się nieznacznie zwiększyć. Co w tym budżecie jest godnego polecenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 wiele rdzeni? wykorzystasz grafę do obliczeń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zezima Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Jeśli chodzi o procesor, to zastanawiałem się nad i7-5820K. Nie wiem czy taka moc i tyle jajek jest potrzebne. Oprogramowanie to CAD i Blender, a mam też informacje, że na nowym sprzęcie kolega może zacznie w coś grać, więc jakaś grafika ze średniej półki też się przyda. Jeśli chodzi o dysk, to wybór chyba padnie na Crucial MX200 500GB i 1TH HDD WD Blue. Reszta podzespołów kwestia otwarta, tak samo jeśli chodzi o monitory, więc chętnie zobaczę jakieś propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...