Skocz do zawartości
sector

polski wymiar sprawiedliwosci ! - co by zmienic! !!

Rekomendowane odpowiedzi

powiedzcie co sodzicie o sprawiedliwosci w polsce i wymiarze sadownictwa !

bo mnie to trafia poprostu szlak jak sllysze w wiadomosciach ze koles wpada do chaty normalnym porzadnym ludzia i zabija Ojca dzieci :evil: i dostaje 1 rok moze 3 bo ma dobrego obronce w sadzie :evil:

przeciez az czlowieka szlak trafia jak slyszy takie rzeczy w telewizji !

mordestwa staruszek lub ogolnie starszych ludzi z pieniedzy :evil: czy to nie jest POJ.EBA.NE ?!?! kobieta ktora ma 500zl emerytury zyje sobie skromnie w swoim domq ! a tu wpada taki pedal i zabija ja dla 100zl ! a jak go juz zlapia (o ile go zlapia) nie dostaje nawet dorzywocia !!

ogolnie polska to chory kraj !! rzad gowno robi dla ludzi ! 0 przyszlosci pracy :evil: ah....... ja juz nawet nie ogladam TV bo jak slysze co sie u nas dzieje to az czlowieka <span style="color:red;">[ciach!]</span> strzela ze tak jest w tym po<span style="color:red;">[ciach!]</span>ym kraju !!

....................... nie pisze wiecej narazie bo mnie szlak trafil jak zaczolem o tym myslec ! napisze cos jeszcze jutro rano jak mi przejdzie ........................

--------------

Update:

jak dla mnie powinna byc kara smierci ! a jak nie smirci to jakies ciezka praca do konca rzycia !

a nie tak jak jest w wiezieniach ! lodoweczka ! televizorek widelo :P oni tam maja lepiej niz niektorzy menele :evil: co nawet mieszkania nie maja ! to jest CHORE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się w pełni z Tobą. Kara śmierci powinna być przywrócona jak również powinna być wprowadzona kara przymusowych ciężkich robót.

Niestety to, że przestępcy dzięki dobrym obrońcom dostają małe kary jest dość powszechne. To, że zgodnie z zapisem w konstytucji, iż Rzeczpospolita jest państwem prawa działa obosiecznie. Państwo jest krępowane prawem, które tworzy a są w nim róznego rodzaju luki. Te dobry prawnik umie niemiłosiernie wykorzystać. Sąd jest skrępowany przez ustawy. Sądzia tylko dokonuje wykładni przepisu, który najbliżej podpada pod czyn. I tu leży problem. Dopóki jacyś racjonalni ludzie nie zaczną pracować nad KK i KPK to nadal będziemy słyszeć w telewizji o niewinnych ofiarach i nieadekwatnych do zbrodni karach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był na Discovery ostatnio reportaż o białych policjantach, którzy pobili Murzyna (USA). Przeskrobał coś, i uciekał. Wszystko było nagrane, ale telewizja nie puściała fragmentu, kiedy czarnuch atakuje policjantów, jednego bootował itp., bo "zła jakość tego kawałka była" - jakieś artefakty. No i oni go oczywiście spałowali, bo co? Mają uciekać, czy dać sie lac? No i była afera na całe USA, że policja bije za nic. Oczywiście zostali uniewinnieni, a prasa, tv szukając sensacji wszystko na polcjantów zwalała. Poźniej w mieście były zamieszki, okradali sklepy, bili niewinnych ludzi - tak przez 3 dni. Wszystko przez media, które nie przedstawiły prawdziwego obrazu sprawy. Piszę tak, bo nie każdy proces jest taki prosty jak sie wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był na Discovery ostatnio reportaż o białych policjantach, którzy pobili Murzyna (USA). Przeskrobał coś, i uciekał. Wszystko było nagrane, ale telewizja nie puściała fragmentu, kiedy czarnuch atakuje policjantów, jednego bootował itp., bo "zła jakość tego kawałka była" - jakieś artefakty. No i oni go oczywiście spałowali, bo co? Mają uciekać, czy dać sie lac?  No i była afera na całe USA, że policja bije za nic. Oczywiście zostali uniewinnieni, a prasa, tv szukając sensacji wszystko na polcjantów zwalała. Poźniej w mieście były zamieszki, okradali sklepy, bili niewinnych ludzi - tak przez 3 dni. Wszystko przez media, które nie przedstawiły prawdziwego obrazu sprawy. Piszę tak, bo nie każdy proces jest taki prosty jak sie wydaje.

to jest bez sensu !

a co do policji wielu mlodych ludzi wyzywa policje ! no nie powiem ze sie nie zaliczam do nich bo nawet jeszcze nie mam 18lat ale wyobrazmy sobie cy by bylo gdyby nie bylo policji !!

pozatym wiadomo ze sa rozni policjanci ktorzy przyczepiaja sie do byle czego ! ale bez nich to byla by masakra w polsce !!

policjanci wg. mnie powinni miec takze wiecej mozliwosci w lapaniu przestepcy oni sa takze za bardzo skrepowani prawem :/ przez co nasz ogran scigania bardzo na tym traci !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy wie jak jest w Polcsce 95% pracowników państwowych sobie olewa całą robotę. Jak policjant jest na patrolu, to siedzi w samochodzie i pije kawę, albo gada z kumplem i siedzi w jednym miejscu. Widział ktoś kiedyś policjanta w autobusie? Starszy mi opowiadał, że jak był w Stanach, to tam gliniarze:

1. Mogą strzelać naprawdę, a nie jak u nas "Uwaga, bo gwizdnę!"

2. Jak są np. na patrolu w metrze to łażą w kółko po wagonach, wysiada jeden na kazdej stacji i looka czy wszystko jest ok. itd..

3. Łażą w niebezpieczne dzielnice, a nie tak jak u nas: mieszkam od 3 lat na Zgorzelisku i max. 1 w miesiącu widzę radiowóz jak przejeżdża główną ulicą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do braku uprawnień. Ktoś na forum pisał, że trafił właśnie na takiego policjanta z tych pozostałych 5%. Chłopaka pobili, to policja poszła po cywiliu i wpie.r.... temu łobuzowi. Później się temu z forum łobuz kłaniał przy każdym przypadkowym spotkaniu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ! ale powaznie ludzie maja gowno a nie prawa!

no bo jak ktos wpada ci do chaty i ty go zabijesz i pojdziesz siedziec ! a broniles rodziny ?

lol ! :P zajebac takich ludzi !

a co do policjantow to oni tez powinni jakos wygladac ! a nie stary dziadek lub koles 160cm :P co to jest ? -> pajace !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ! ale powaznie ludzie maja gowno a nie prawa!

no bo jak ktos wpada ci do chaty i ty go zabijesz i pojdziesz siedziec ! a broniles rodziny ?

a co do policjantow to oni tez powinni jakos wygladac ! a nie stary dziadek lub koles 160cm :P co to jest ? -> pajace !nie ! ale powaznie ludzie maja gowno a nie prawa!

a co do policjantow to oni tez powinni jakos wygladac ! a nie stary dziadek lub koles 160cm :P co to jest ? -> pajace !

no i te ich samochodziki ! jakies zlomy co moze malucha dogonia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodząc do UE będzie jeszcze "lepiej". Cała ta popieprzona Europa ma cel - humanitarne przetrzymywanie więźniów, liberalizacja prawa karnego itd.

Premierzy, prezydenci państw są w zasadzie mniej ważni od bandytów. Bandyta ma prawo zabić, ale już głowa państwa (czy inny urzędnik) nie ma takiego prawa. Skazany zamiast zginąć lub CIĘŻKO pracować do końca życia jest przez nas utrzymywany, czasami w całkiem niezłych warunkach.

Tylko nie porównujcie USA, mówiąć, że tam czasami zdażają się pomyłki. Tam można skazać kogoś na śmierć w procesie poszlakowym , wystarczy to wyeliminować i spokojnie można wrócić karę śmierci.

Człowiek w Polsce nie ma prawa do obrony własnej. Ile razy słyszy się, że kogoś napadli, ktoś się bronił i zabił napastnika (-ów), a potem sam zasiada na ławie oskarżonych 8O PARANOJA

Przestępca często robiąc napad/przekręt/itp. kalkuluje czy mu się to opłaca. I niestety w Polsce najczęściej mu się opłaca . Co z tego, że po napadzie i kradzieży np. 3 mln zł pójdzie do więzienia? Wyjdzie po 3 latach i już jest ustawiony na większą część życia. Wie, że cokolwiek zrobi to nie skażą go na śmierć.

Ogólnie - prawo karne jest fatalne. (zresztą gospodarcze wcale nie jest lepsze :evil: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EE takm, krootki ;) Pewien koles mieszkajacy neidalego szczytna(miedzy szczytnem a olsztynem) Zabił i zakopał chyba kolesia który chciał go okrasc :? Było o tym w TV. O ile dobzre pamietam nie poszedł do wiezienia .. o po prostu bronill sie pred npastnikiem który mogł cos mu zrobic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam jestem za wprowadzeniem kary smierci, jak gosciu gwalci i zabija potem dwie kobiety i dostaje dwa razy dozywocie i jeszcze ma prawo ubiegania sie o zwolnienie po 25latach to zalamka bo taki pasozyt jest na utrzymaniu przez nas do konca zycia.

Wzialbym i sie zabawil jak ci goscie w filmie Swieci z Bostonu ogladal moze ktos ? jesli tak to wie o czym mowie, najchetniej sam bym wzial PSG-1 i rozwalal takich delikwentow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Jestem tutaj nowy ale przedstawie swoje propozycje

-sądy powinny działać na dwie zmiany ,a nie jak dzisiaj do 14 myślę że sądy powinny pracować do 18 (tak jak w USA)

-sprawy powinny trwać 2 tygodnie a nie trzy lata ,bo adwokat nie przyszedł albo przedstawiają lewe zwolnienia lekarskie

-policjant jako przedstawiciel państwa powinien być pod specjalnym nadzorem, zero chamstwa ,policjant powinien byc kompetentny ,każda próba wyłudzenia łapówki powinna być zgłaszana do jego przełożonego

- z drugiej strony każda próba ataku na policje powinna być karana jak najsurowiej ,w USA sąd zkazał faceta za oplucie policjanta na dożywocie!!! Sędzia zakwalifikował to jako próbę zabójstwa ,facet mógł być chory na aids lub inną chorobę .U nas dostał by pewnie zawiasy lub sprawę by umorzono:(

-kara śmierci powinna być przyrócona jak najszybciej ,bo jaka kara może być dla podwójnego mordercy ,takiego jak z Torunia

-moim zdaniem powinno się zdecydować na alternatywne metody karania np.ciężkie roboty za talerz zupy a nie wylegiwanie się cały dzień na pryczy za moje podatki .

-i najważniejsze każdy powinien mieć prawo do samoobrony np.zabijasz włamywacza w swoim domu i nie ciągają cię po sądach za przekroczenie prawa do samoobrony .W Texasie facet zabił Japończyka który włazł mu na posesje i nie poniósł za to żadnych konsewkwencji!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 nie myslmy wszyscy ze to w USA jest tak rozowo jak sie wydaje ! jest tez kit tylko tyle ze o tym nie wiem ! nie znamy calej prawdy !

2. masz racje sady powinny konczyc sprawe w ciagu 2 tygodni a oskarzony powinien siedziec w pace w czasie trwania rozprawy !

ps. z tym dozywociem za oplucie to raczej przesada :D ale napasc na policjanta powinna byc bardziej surowa!!

teraz to sie gowno robi za takie cos :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi