Skocz do zawartości
fr4nk3nst3in

CPU+MB+RAM - Pentium Skylake Vs Haswell ?

Rekomendowane odpowiedzi

Padła mi płyta na s1366 i CPU (sprawdzane na innych gratach, CPU trup, płyta też). Nie mam obecnie za dużo funduszy. Stoję przed wyborem Pentium G3258 Haswell vs Pentium G4500 Skylake. Z pozostałych gratów zostało mi 3x2GB DDR3 1600MHz 1.5V, SSD, 1TB HDD, PSU Corsair CX500, Sapphire Radeon R9 380 2GB, obudowa. Jaki wariant wybrać

A:
CPU: Pentium G3258 Haswell
MB: Asrock/MSI - tylko jaki model ? do OC tego Pentiuma, 4 sloty ram (ASRock Z97 Anniversary??)
RAM: zostawić te 3x2GB DDR3 1600MHz 1.5V co mam i dokupić 1 kość 2GB co razem da 8GB

B:
CPU: Pentium G4500 Skylake
MB: ASrock/MSI - jaki model ? ważne, aby nie było sieciówki Killer !
RAM: 8GB, 2133 czy można szybszy ?

C:
CPU: Pentium G4500 Skylake

MB: ASrock/MSI - jaki model ? ważne, aby nie było sieciówki Killer !, z odslugą DDR3/L

RAM: zostawić te 3x2GB DDR3 1600MHz 1.5V co mam i dokupić 1 kość 2GB co razem da 8GB

Gram głównie w CS:GO (zależy mi na stałych FPS!!)Insurgency, DOTA2, LOL. Mam też Dooma kupionego i Wolfa, jeżeli ten Pentiak i Radek nie dadzą 60FPS to te gry poczekają na lepsze czasy finansowe.

Używany sprzęt nie wchodzi w grę.

Edytowane przez fr4nk3nst3in

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi