atyde Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Chciałabym po tej wypłacie kupić sobie w końcu komputer ale z zakupem karty graficznej poczekam do końca tego roku na lepsze ceny. Co sądzicie o tym zestawie? Czy dobrze dobrałam podzespoły, w szczególności zasilacz, RAM? Liczę na jak najwięcej opinii i porad: ) 1) Procesor: Intel Core i7-6700 oem bez k *) Chłodzenie procesora: Scythe Big Shuriken 2 Rev. B (SCBSK-2100) - albo coś tańszego 2) Płyta główna: ASRock H110M-HDS, H110M, mATX (90-MXB150-A0UAYZ) 3) Pamięci RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4, 16GB (2x8GB), 2133MHz, CL13 4) Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 530W (SPS-530MPCBEU) 5) Obudowa musi zostać bez zmian, bo tylko takie wymiary pasują mi do wnęki w szafce: Corsair Carbide AIR 240 microATX Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez atyde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 a na co ci i7 bo jak brać to tylko z K nawet mimo że nie podkręcasz to jenak ma wyższe takowanie i łatwiej go bedzie sprzedać ogólnie to mini regulamin działu sie o ciebie pytał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atyde Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zastanawiałam się też nad i5, ale wydaje mi się, że i7 byłby bardziej przyszłościowy. Nie chcę żeby procesor ograniczał w przyszłości wybór lepszej karty graficznej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 podaj dokładne wymiary bo może inną sie dopasuje :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atyde Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Z tego co sprawdzam w internetach, to rzeczywiście bardziej opłaca się kupić i5-6600k zamiast i7 bez k,nie dość że odrobine wyżej taktowany to i znacznie tańszy. Pozostałe podzespoły które wymieniłam byłyby oki?Obudowa "Corsair AIR 240" zmieściłaby mi się w sam raz do wnęki gdybym położyła ją w poziomie; ) Widziałam, że ma dobre komentarze.Wymiary jakimi dysponuję pod obudowę:szerokość max 36wysokość max 29głębokość max 50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 wymiary faktycznie trochę determinuja wybór dyski masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atyde Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Tak, mam wolny jeden dysk hybrydowy SSHD Seagate 2,5", w przyszłości dokupię SSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...