Skocz do zawartości
Frost12

Komputer zawiesza się w losowych momentach, rozmazanie grafiki i trzeszczący dźwięk z głośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Filmiki jak to wygląda: 

Tutaj przełączyłem na integre i na teście w memetest takie coś 

Coś takiego podczas testu occt 

Pewnego dnia komputer normalnie wyłączyłem a następnego nie chciał się włączyć  akurat podłączyłem wtedy nowy router ale raczej to nie jego winna. Potem PC chodził normalnie aż do dnia jak grając obraz freezował chyba ze 3 razy i takie coś jak na filmiku 1. Po tym komputer nie chce startować od razu trzeba parę razy włączać i wyłączać i w końcu załapywał. I restart nie zawsze działał czasami trzeba było głównym przyciskiem wyłączyć. Dioda od dysku nie pali się podczas zawieszenia. Po przełączeniu na integre na memtest problem jak na 2 filmiku, podczas testu occt jakiś pisk jednorazowo się zdarzył . Wymiana  ramu nic nie dała znowu zawieszenie, i raz  to co na 1 filmiku podczas gry.

O co chodzi i jak to naprawić

Screen z poprzedniej kości ram podczas testu memtest:  https://zapodaj.net/b69f61c747483.jpg.html

phenom 545

corsair vs 450

radeoin hd 6670

asrock n68-gs4 fx

good ram 4gb ddr3 1600mhz

A  i często jest ten ekran wyboru windowsa żeby tam uruchomić normlanie itd.

Edytowane przez Frost12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie sprawdzałem kość wywaliło błędy wymieniłem na nową i dalej komp się zawiesza. Teraz np przed chwilą był blue screen Bccode:7f, wcześniej pisało też system service exception, memory managmed czy coś takiego. Wszystko działało dobrze i nagle tak się zaczęło robić i nie wiadomo co jest

Edytowane przez Frost12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz ostatnio wymieniałem na nowy ma 3 tygodnie, co prawda pamięć ram nie jest z listy obsługiwanych bo praktycznie tych modułów 4gb chyba się już nie kupi, ale wcześniej dobrze działało to jak by było coś nie tak to od początku były by  problemy.

Może to procesor? A płyta główna to nwm jak sprawdzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podłączyłem  stary zasilacz coolermaster 460w, ram stary u kolegi chodzi dobrze, a dzisiaj komputer zostawiłem tak na  koło 1h  na pulpicie i jak przyszedłem wszystko zawieszone tylko restart pomógł

Edytowane przez Frost12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi