Frost12 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Filmiki jak to wygląda: Tutaj przełączyłem na integre i na teście w memetest takie coś Coś takiego podczas testu occt Pewnego dnia komputer normalnie wyłączyłem a następnego nie chciał się włączyć akurat podłączyłem wtedy nowy router ale raczej to nie jego winna. Potem PC chodził normalnie aż do dnia jak grając obraz freezował chyba ze 3 razy i takie coś jak na filmiku 1. Po tym komputer nie chce startować od razu trzeba parę razy włączać i wyłączać i w końcu załapywał. I restart nie zawsze działał czasami trzeba było głównym przyciskiem wyłączyć. Dioda od dysku nie pali się podczas zawieszenia. Po przełączeniu na integre na memtest problem jak na 2 filmiku, podczas testu occt jakiś pisk jednorazowo się zdarzył . Wymiana ramu nic nie dała znowu zawieszenie, i raz to co na 1 filmiku podczas gry. O co chodzi i jak to naprawić Screen z poprzedniej kości ram podczas testu memtest: https://zapodaj.net/b69f61c747483.jpg.html phenom 545 corsair vs 450 radeoin hd 6670 asrock n68-gs4 fx good ram 4gb ddr3 1600mhz A i często jest ten ekran wyboru windowsa żeby tam uruchomić normlanie itd. Edytowane 15 Września 2016 przez Frost12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 Tak właśnie objawia się uszkodzenie pamięci grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Ale w takim razie czemu pokazywały się błędy w ram i jak przełączyłem na zintegrowaną też, skoro wewnętrzna jest zepsuta? Na samym pulpicie też były zawieszenia na integrze Edytowane 15 Września 2016 przez Frost12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 Sprawdź ram MemTestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) No właśnie sprawdzałem kość wywaliło błędy wymieniłem na nową i dalej komp się zawiesza. Teraz np przed chwilą był blue screen Bccode:7f, wcześniej pisało też system service exception, memory managmed czy coś takiego. Wszystko działało dobrze i nagle tak się zaczęło robić i nie wiadomo co jest Edytowane 15 Września 2016 przez Frost12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Jeśli nowa pamięć jest sprawna i dalej wywala błędy, najpewniej padła płyta główna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Da się jeszcze dla pewności jakoś sprawdzić czy dopiero po wymianie się okaże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Albo kupiłeś pamięć nie kompatybilną z płytą, albo i ta nowa jest uszkodzona. Lub też padł zasilacz i nie podaje pełnych napięć podobnie się to będzie objawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Zasilacz ostatnio wymieniałem na nowy ma 3 tygodnie, co prawda pamięć ram nie jest z listy obsługiwanych bo praktycznie tych modułów 4gb chyba się już nie kupi, ale wcześniej dobrze działało to jak by było coś nie tak to od początku były by problemy. Może to procesor? A płyta główna to nwm jak sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Jeśli winna jest płyta to tylko sprawdzenie podzespołów na innej płycie coś da . Samą płytę można jedynie przeglądnąć pod kątem widocznych uszkodzeń elektroniki (napuchnięte kondensatory, przepalenia itp). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) podłączyłem stary zasilacz coolermaster 460w, ram stary u kolegi chodzi dobrze, a dzisiaj komputer zostawiłem tak na koło 1h na pulpicie i jak przyszedłem wszystko zawieszone tylko restart pomógł Edytowane 17 Września 2016 przez Frost12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...