Daniel9456 Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 (edytowane) Kolega szuka dysku ssd, a jako że ma port m2 to postanowił wziąć taki. Budżet najlepiej jak najmniejszy. Znalazłem gdzieś Adata premier pro sp900 za 199 zł, dobry pomysł? Czy może lepiej kupić dysk zamiast napędu? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Września 2016 przez Daniel9456 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 SP900 to stara konstrukcja , w dodatku na badziewnym kontrolerze SandForce . To ma być koniecznie M.2 czy może to być SATA ? Bo ten SSD poza wymiarami i brakiem kabli niczym się nie wyróżnia na tle wersji SATA . Zresztą jak spora część dysków M.2 AHCI/SATA - osiągami praktycznie nie prześcigają swoich odpowiedników na SATA , dopiero M.2 NVMe sporo zmienia ale też jest sporo droższe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel9456 Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Jemu raczej nie chodzi o niewiadome jakie osiągi, po prostu chce przyspieszyć laptopa, a że ma m.2 to byłoby to najłatwiejszym rozwiązaniem Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...