Mr. Inspector Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Witam Mam problem z windows 7. Chodzi o backup. Zrobiłem backup programem EZ. Kiedy robiłem recovery na innym komputerze i próbuję uruchomić windows 7 to miałem błąd 0xc000000e . Włożyłem dysk z windowsem. Wpisałem komendy bootrec.exe i wpisałem w CMD wszystko co miał. Jeszcze zrobiłem polecenie dotyczące rejestru na stronie Microsoftu. Problem znikł ale cały czas się restartuje wchodzi w opcje wyboru trybu awaryjnego ( z liniami poleceń , z dostępem do sieci) , ale na żaden z nich nie wchodzi i cały czas się restartuje. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Kiedy robiłem recovery na innym komputerze Wiesz co to recovery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Inspector Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Aj pomyłka. Chodziło bardziej że podczas wrzucania plików które z którymi zrobiłem backup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Teraz już nie mam pojęcia o co chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Inspector Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Dobra postaram się postawić sprawę troszeczkę jaśniej. Chciałbym przenieść z komputera A cały system z partycjami ,danymi , aplikacjami itp. na komputer który ma sformatowany dysk czyli do komputera B. Czy jest jakiś sposób żeby to wykonać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ovalnapszczoua Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Wpisz w Google "klonowanie dysku" to wyskoczy Ci z pierdyliard rozwiązań tego problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Zakładam, że komputery A i B to różne komputery, w tym o różnych płytach głównych. Abstrahując od kwestii licencji, to przecież jasne jest, że system z komputera A miał inny zestaw sterowników w tym do chipset-u, kontrolera dysku jak komputer B. Klonowanie, to przenoszenie systemu między identycznymi zestawami. Wygodne np. w przypadku pracowni komputerowych. Nie nadaje się do przenoszenia systemów z oprogramowaniem pomiędzy dwoma różnymi komputerami. Ilość konfliktów sterownik-sprzęt, która może powstać (choć nie musi), a co za tym idzie ilość rozwiązań jest gigantyczna. Edytowane 9 Października 2016 przez barwniak 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Jak wyżej . Takie coś zadziała jak te komputery są identyczne lub niemal identyczne , jak komputery różnią się dość znacznie to taka zabawa nie ma sensu - doprowadzić wtedy sklonowany system do stanu używalności zajmie więcej niż go postawić od nowa na docelowym kompie . 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Inspector Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Jak wyżej . Takie coś zadziała jak te komputery są identyczne lub niemal identyczne , jak komputery różnią się dość znacznie to taka zabawa nie ma sensu - doprowadzić wtedy sklonowany system do stanu używalności zajmie więcej niż go postawić od nowa na docelowym kompie . A jaka była by główna przeszkoda wynikająca z różnic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 A jaka była by główna przeszkoda wynikająca z różnic ? Generalnie najczęściej jest to problem sterownika dysku twardego. Usuń sterownik SATA z trybu awaryjnego i uruchom ponownie. Tylko nie odinstalowuj tylko usuń. Reguły jednak nie ma, to nie musi się udać, problem, może być ze sterownikiem chipsetu, USB itd. Pamiętaj też, że przenoszenie licencji Windows na drugi komputer (w zasadzie inną płytę główną) w PL jest dopuszczalne przez MS, tylko wtedy gdy zrobi to serwis i da Ci dowód zakupu usługi. To tak formalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Inspector Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) BTW , co do klonowania dysku. Jak na komputer A ma Dysk 1000 GB ale zajęte tylko 60 GB i chce zrobić klona na komputer B , który ma 500 GB i jest po formacie. Jest to możliwe ? Edytowane 9 Października 2016 przez Mr. Inspector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Jest to możliwe. Najpierw podepnij ten 500GB pod komp w którym był źródłowy system na 1000GB. Jak w nim nie ruszy, znaczy skopałeś klonowanie. W drugim poście miałem rację, nie wiesz co to recovery. Zadanie które chcesz wykonać jest piractwem i zabawa mija się z celem. Nawet jak ci się uda, będziesz musiał na nowo aktywowac system, tak samo jakbyś zainstalował go w dvd czy pena. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Inspector Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Czyli jak to można załatwić ?. Bo system zainstaluje ręcznie razem ze sterami. A jak zrobić aby aplikacje i dane zadziałały bo to jest najważniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Aplikacje można zainstalować, dane skopiować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Inspector Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) A i jeszcze polecił by ktoś jakiś dobry edytor rejestru ? Żeby było można edytować, eksportować. Żeby nie było to edytor systemowy. Edytowane 9 Października 2016 przez Mr. Inspector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a602820922 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Możesz spróbować z Windows 10 który ma zestawy sterowników w sobie jednak nie daje to gwarancji na 100%powodzenie. Raz zrobiłem obraz Windows 10 za pomocą Acronis i wrzuciłem go na laptopa który uruchomił się jednakże nie chodził tak jak powinien, był strasznie wolny a to za sprawą innych sterowników jak koledzy piszą. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...