abezus Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2016 Witam. W najbliższym czasie będę kupował komputer w obudowie itx, większość zestawu mam już skompletowane natomiast mam dylemat odnośnie procesora. Zastanawiam się pomiędzy Intelem G4500 a AMD A8-7650k. Dodam że komputer nie będzie użytkowany do gier, nie będzie miał dodatkowej karty graficznej, będzie wykorzystywana zintegrowana. Komputer wykorzystywany będzie do filmów FHD, internetu, pakietów biurowych. Różnica cenowa w obydwóch procesorach jest niewielka natomiast mam odwieczny dylemat Intel czy AMD. Prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2016 Wyłącznie G4500 z tych dwóch jeśli nie do gier. HD530 ma wsparcie dla video, które ustępuje jedynie temu w Nvidia Pascal. HD530 ma sprzętowe dekodowanie zarówno h264 jak i h265 do 4K i 60fps 8bit. Niestety 10bit hybrydowo (dopiero Kaby ma mieć natywne), ale spokojnie daje radę plikom h265 4K 60fps 10bit. Jeśli chodzi o multimedia to G4500 miażdży możliwościami A8-7650 jak i każdy inny APU AMD aktualnie dostępny na rynku. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abezus Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 Dziękuję bardzo za konkretną i rzeczową odpowiedź. Wiem już wszystko w temacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...