Skocz do zawartości
Fynn

Wymiana 4690K na 4790K oraz OC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

1) Interesuje mnie zmiana mojej i5 na i7, aktualnie nie interesuje mnie inna platforma niz 1150 z racji znikomego wzrostu wydajnosci w nowych prockach, pozatym wymiana wymagała by tez zmiany Ramu, plyty głownej a to dodatkowy koszt. a prawda jest taka ze zadnych innowacji w Z170 nie ma.

2) Czy pojedynczy rdzen i5 jest mocniejszy od pojedynczego rdzenia i7 ?.

3) Czy to prawda, że i5 lepiej sie podkreca ? Mi udało sie osiagnac kiedys 4.5 na ~1.20/25 cos takiego. Czy przy i7 tez podbije mniej wiecej o ten 1Ghz.

pozdrawiam

Edytowane przez Fynn
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czego ma być komputer. Jak do gier to daruj sobie ta wymianę. Przyrost niewielki i nie wiadomo jak się będzie kręcił. Jak masz możliwość to podkręć do tych 4.4 GHz ta i5'tke. Jak proc potrzebny do programów korzystających z HT to sens jest jakiś. Zależy od ceny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznij od tego aby się wyspać i potem możesz poszukać recenzji ( niespodzianka - Haswell ma już ponad 2 lata ). Później przemyśl to że nie wykorzystasz i7 na słabej płycie, chłodzeniu i w obudowie która nie ma przewiewu. 

Naprawdę debilny temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi