pandorsz Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Jakiś czas temu kupiłem Cruciala MX200 do stacjonarnego za jakieś 580zł. Nie widzę go w normalnej sprzedaży, więc co zamiast niego? Nie chciałbym dawać więcej niż 600zł. A może warto poczekać na jakiś nowy model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Warto kupić teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2016 Nie ma co czekać, bo można czekać w nieskończoność :) MX200 cały czas jest w sprzedaży, chyba że pisząc w normalnej sprzedaży miałeś na myśli normalną cenę :) bo od jakiegoś czasu ceny się kręcą w okolicach 700zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2016 Crucial MX200 jest spokojnie do kupienia. Dobry wybór. Nie ma co czekać, jest teraz pęd na SSD, wzrósł popyt więc ceny nie spadną na razie. W dodatku producenci przechodzą na TLC lub 3D NAND TLC. SSD MLC przechodzi do segmentu PRO. Tak więc bierz czym prędzej MX200, bo to ostatnie Crucial MLC w tej cenie. Crucial MX300 już jest 3D NAND TLC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2016 prozaicznie bardziej opłaca się 2x240gb niż 500gb bo ceny są nadal dość wysokie, moim zdaniem za 650-700 nie opłaca się, lepiej poczekać albo polować na sprzęt z gwarą z drugiej ręki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandorsz Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2016 A jakaś alternatywa dla Cruciala do 600zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2016 https://proline.pl/?p=ASU800SS-512GT-C dla "odważnych". Myślę, że nie ma się co przejmować tymi TLC i mieć nadzieję że nie będą zbytnio odstawać od samsungowych. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 https://www.morele.net/dysk-ssd-toshiba-q-series-pro-512gb-sata3-hdts351ezsta-628345/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 https://proline.pl/?p=ASU800SS-512GT-C dla "odważnych". Myślę, że nie ma się co przejmować tymi TLC i mieć nadzieję że nie będą zbytnio odstawać od samsungowych. gwarancja 34 miesiące :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KGHM Zagłębie Lubin Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 gwarancja 34 miesiące :unsure: No i ? 34 miesiace to prawie 3 lata. Nie mow mi ze przez tyle czasu nie uzbierasz na nowy hardware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 No i ? 34 miesiace to prawie 3 lata. Nie mow mi ze przez tyle czasu nie uzbierasz na nowy hardware. a po co mam uzbierać na nowy skoro 0,5 TB to wcale nie jest aż tak mało? na wersję SP920 dają 5 lat bez łaski, więc chyba w te TLC za bardzo nie wierzą, nie róbmy z <span style='color: red;'>[ciach!]</span>a czekolady... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KGHM Zagłębie Lubin Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 a po co mam uzbierać na nowy skoro 0,5 TB to wcale nie jest aż tak mało? na wersję SP920 dają 5 lat bez łaski, więc chyba w te TLC za bardzo nie wierzą, nie róbmy z [ciach!]a czekolady... Generalnie moze masz racje. Dlugosc gwarancji wprost proporcjonalna do hipotetycznych zalozen zwiazanych z zywotnoscia. Im krotsza gwarancja tym zakladamy ze sprzet bardziej nijaki. okkoniec OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 34 m-ce gwarancji to norma w proline, nie wiem z czego to wynika. Może producent daje 36 od daty produkcji a oni nie chcą się podkładać? Na Plexa M5S też dostałem 34 m-ce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 akurat do Proline nic nie mam, kupowałem kilka razy i było ok, plus tania wysyłka z odbiorem w kioskach, jak kupujesz drobnicę, te dwa miechy to cudu pewnie nie zdziałają, mysle że gdyby dali 5 lat dla TLC wzorem samsunga to byłby hit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 W x-kom jest tańszy o 10 zł i ma 36 miesięcy gwarancji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2016 jak może być TLC to sandisk do wyrwania za niespełna pińcet: http://allegro.pl/wyprzedaz-sandisk-ssd-plus-480gb-fvat23-i6556493048.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandorsz Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 Dzięki za pomoc, biorę Adatę SU800. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...