Slaviola Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Witam. Poszukuję dobrego monitora 4k, głównie do gier, tak bym wyciągnął przy tej rozdzielczości jakieś 60 fps w grach AAA (BF1, BF4), czyli 60hz. W sumie nie widziałem nigdzie monitora UHD z odświeżaniem większym niż 60hz, więc tylko taki zostaje w opcji... rozmiar, ni cóż tak z 30-32 cale to minimum, cena? No taki max, to raczej te 5K plnow... Jakieś propozycje? :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Przy 4K nie ma sensu brać monitora mniejszego niż 30" . Co do 4K i 120+ hz , to jest już parę pozycji z taką matrycą np. Dell UP3017Q tyle że to koszt 5 k $ , do tego praktycznie nie dostępny . Asus też zamierza wypuścić ( albo już wypuścił ) coś podobnego tyle że będzie miał 27" . Z normalnych monitorów 4K 60 hz jest np. Asus PA328Q za 5200 zł albo nieco droższy model PA329Q za 5 624 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaviola Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Czym one się różnią? Mają g-sync? Jest jeszcze Acer XB321HK wlasnieyz technologią od Nvidia, jednak nie wiem jak on ma się do w/w dwójki od Asusa... na pewno jest ciut tańszy, bo tak trzeba wyłożyć za niego 4,5k... PS: ten Dell o którym piszesz, to chyba ten OLED? Chyba nie ma sensu brać monitora za ~20k XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Tak , ten Dell to jest wykonany w technologii OLED . Asusy które podałem w ogóle nie mają technologii synchronizacji odświeżania . W takim razie zostaje ten Acer - można go dostaćw media markt za 4 600 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaviola Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Jednak wolałbym chyba 4k... no i chyba wezmę tego Acera, pytanie tylko czy ma panel 10bitowy, czy nadal "tylko" 8bitowy? Jest jeszcze LG http://www.mediaexpert.pl/monitory-led/monitor-lg-31mu97-led,id-348237 ale ten również nie ma G-synca, chodź posiada właśnie panel 10bitowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaviola Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) Dzięki chłopaki za odpowiedzi... po głębokiej analizie zdecydowałem się na Acera Predator XB321HK - czyli 32", 4K, IPS, 4ms, 60hz z G-Sync! Myślę, że to najlepsza opcja :). Dzięki i pozdrawiam :D Edytowane 31 Października 2016 przez Slaviola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...