Skocz do zawartości
Dżenisław

Komputerek 2500 -3000zł, do zastosowań ogólnych.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Może zacznę od tego co posiadam wiec monitor trochę staruszek o rozdzielczości 1680x1050 i zwykły dysk 500gb który nadal mi jakoś wystarcza.

Czego oczekuję ? Otóż potrzebuję komputer na kilka lat, chciałbym na pewno dysk SSD, może 16gb ram oraz płytę główną na której bez problemów zainstaluje WIN 7 z płyty (czytałem o tym i widzę że nowe płyty mają czasami z tym problemy, fajnie gdyby ktoś to przybliżył, chyba że to tylko mit, ewentualnie mógłbym zrobić pendriva win 7 rufusem z tego co mi wiadomo).

Obudowa dobrze gdyby miała wejścia USB i audio z góry obudowy.

Co do tego windowsa może warto pomyśleć nad win 10 ?

Korzystam dużo z internetu, muzyka, filmy. Photoshop, Sketchup, CSS/HTML - itp. Często w przeglądarce mam z 10 kart otwartych + muzyka i coś próbuje kodować.

Co do gier to niedzielny gracz Cs:go, LoL, chociaż czasami pyknął bym w coś lepszego nawet na słabych detalach.

Wszystko jak tak złożyłem w całość to zacząłem się zastanawiać czy laptop w tej cenie nie będzie lepszym wyborem, ale po 3 latach laptopa sprzedam za grosze więc to słaby deal.

Chciałbym na to wydać max 3000zł (w tym klawiatura).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę zakładać jeszcze jednego tematu, ale potrzebuje dodatkowo dla brata zestawu do lola do 2000-2500zł max.

Praktycznie komputer potrzebny mu tylko do internetu i lola. Dysk leciwy jakiś jest, ale myślę ze w tej cenie 128gb ssd i i5? 

Typowy budżetowy komputer. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi