Skocz do zawartości
Gość

Zestaw PC do 3500 (grafika 3D)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Potrzebny mi komputer do 3D.

Chciałbym aby w miarę możliwości niczego za szybko nie wymieniać, ewentualnie rozbudować.

Procesor i7-6700 (i tu kończy się moja wiedza). Pamięć minimum 16, dysk SSD na system i programy, plus drugi HDD. Mile widziany display port. Bez karty graficznej (integra powinna dać rade na początek, grać nie będę), dokupię potem coś lepszego. I oczywiście cała reszta. 

Będę korzystał z Cinema 4D (i Photoshopa).

Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez asiejenski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź.

Przepraszam ale zapomniałem dodać, że w całej reszcie musi zmieścić się tez Windows a to prawie 500 zł (od wieków siedzę na maku i nigdy nie musiałem się martwić o system). Czy dałoby się nieco przyciąć (coś zawsze mogę dorzucić ale lepiej mniej niż więcej)? Może na płycie i pamięciach (16 na początek wystarczy, potem dokupię).

Edytowane przez asiejenski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie troszke rzeczy podrożało ostatnio. Tak przy okazji minionego Black Friday.  16 GB powinno na początek wystarczyć. Zestaw Tesela warto brać.   Płyta główna lepsza nie potrzebna.  Grafa to zależy jak soft sobie radzi i z czego korzysta najbardziej. No ale to sobie dobierzesz coś później. Może wystarczyło by coś  klasycznego jak GTX 1060 3GB.  Pomyślałbym też  nad większym SSD w przyszłości na programy.  275GB  to troszkę mało. Zwłaszcza że sam system potrafi zabrać ładnych parę  GB po jakimś czasie korzystania. Plus programy do grafiki. Tu przydałby się jakiś dodatkowy 250 GB.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi