Skocz do zawartości
gnz

Athlony athlony athlony

Rekomendowane odpowiedzi

na moje pytanie nie znalazlem odpowiedzi (a szukalem 8) )wiec pytam w nowym topicu.

Znalazlem ze serie athlonow t-bred'ow na jadrze b0 dotyczace 1.7+ sa najlepsze z seri: jiuhb, aiuhb ... (jezeli sie myle to poprawcie) - jednak wszystkie podawane serie dotyczyly wlasnie krecacego sie jak diabli 1.7

Mam zamiar sie za takim rozejrzec i kupic jednak z tego co tu wyczytalem latwo nie bedzie.

Kolejne co wyczytalem to ze do krecenia po 1.7 najlepsze sa 1.8+ (za przystepna cene ofkorz ) i stad wlasnie moje 2 pytania:

1. Jak ktos wie gdzie jeszcze mozna dostac 1.7+ juihb'a to prosilbym o jakis namiar

2. Jezeli go nie dostane i zdecyduje sie na 1.8+ to czy serie sa te same i pytac o juihb'a czy w przypadku 1.8 sa inne serie ?

Lub tez moze u bartona sa inne okreslenia ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak znajdziesz 1.7+ NIE JIUHB to stawiam flaszke. Wszystkie DLT I DUT to JIUHB (albo JIUCB. JIUGB ale tyvj się już raczej nie spotyka).

No wlasnie a jak nie znajde 1.7 (wyczytalem ze sa problemy) ale bede zmuszony ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 1.8 to brac jiuhb'a czy tez to okreslenie "zarezerwowane" jest tylko dla 1,7 - a 1.8 ma inne serie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie mam taki problem z tym athlonem. Obchodzilem od cholery sklepow w Bialymstoku i wszyscy to samo "juz nie produkuja bedzie trudno znalezc". Ale w poniedzialek sprowadza mi z jakiegos sklepu z Wroclawia wiec moze tam poszukaj (przez internet). Albo na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki ! :twisted:

Upoluje cos to zaczne sie bawic w o/c - zebym tylko nie przesadzil bo to bedzie "my first time" :P

Ale jak to mowia - pierwszy raz jest najlepszy no i czlowiek uczy sie na SWOICH bledach ... tylko kto mi kupi nowego procka jak przesadze heheh :? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radze poszukac na www.sirius.pl

drogi tam ten anten jak cholera ... doliczajac do tego koszty przesylki zapewne z wyjdzie ponad 300.

Sa sklepy internetowe gdzie widzialem juz po 250

jak nie masz wydajnego chlodzenia to nie wywindowywujanapiecia powyzej 1.8 lub 1.85 - obserwuj temperatre i bedzie oki - o ile masz blokoany PCI/AGP

myslalem o v10 (bo tani) , lub tez dolozyc te 50zeta i szarpnac sie na v11 badz starego poczciwego v7+ wiec mysle ze z chlodzeniem nie bedze problemu.

Mam zamiar przeprowadzic o/c wg "przepisu" z tutejszego FAQ ale na razie wszystko przede mna - trzeba skompletowac najpierw czesci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radze poszukac na www.sirius.pl

drogi tam ten anten jak cholera ... doliczajac do tego koszty przesylki zapewne z wyjdzie ponad 300.

Juz chyba wiem o co Ci chodzilo ... jest tam fajnie opisane krecenie roznych athlonow - myslalem ze chodzi ci tylko o sklep :wink:

A teraz z troche innej beczki - czy po o/c zywotnosc STABILNEGO w 100% procesora przy super zasilce i super chlodzeniu jest taka sama jak procka nie kreconego czy jednak o/c powoduje jakies "uszczerbki na zdrowiu" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie w wiekszosci zywonosc zalezy od temperatury pracy i stabilnosci napiec - wiec jak trzymasz go w znosnych warunkach to powinno byc bez znaczenia - a zreszta jak zywotnosc proca to jakies kilka-kilkanascie lat to jak zkrocisz ten czas o te 10% to nie zauwazysz - to juz i tak bedzie zlom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kolejne pytanko - moze i glupie ale skoro juz zaczolem ten watek ... :)

Czy jak kupie najtansza obudowe (taka za 100) to wsadze tam chieftec'a - tzn. chodzi mi czy wymiary zasilaczy sa standardowe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bede juz zaczynal nowego topicu o sklepach wiec tu zapytam - jakie znacie dobre, tanie i wiarygodne sklepy internetowe ?

Wiem ze mozna wpisac w google i mi wyszuka ale ja potrzebuje rzetelnych i sprawdzonych zrodel, bo np. sklep taki jak TEN zabija cenami i chyba kazdy by sie tam zaopatrzal jakby ceny byly prawdziwe :D

Nie chce sie nadziac na jakies badziewie.

Aha no i allegro tez odpada raczej.

A 2 co chcialem zapytac to jaki program najlepiej uzyc do badania stabilnosci procka po OC ? (poza 3dmarkiem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja znalazłem ostatnio 1,7+ nie JUHIB - bodajże Airga - ale tego dokładnie nie pamiętam - DUT3C, brązowy, 0319 i kręcił się beznadziejnie - nie chciał u mnie chodzić nawet na standartowym mnożniku i FSB 166 przy napięciu 1,6 V ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie DLT I DUT to JIUHB

ja znalazłem ostatnio 1,7+ nie JUHIB - bodajże Airga - ale tego dokładnie nie pamiętam - DUT3C

cos mi sie tu wyklucza ... to jak to wkoncu jest ?

Lobo - krecil sie zle moze dlatego ze to na jadrze A0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiecień

Mam DUT JIUCB. Gdzie moja flaszka? ;)

(to nie ten z podpisu)

Gie-eN-Zet

Twoim głównym kryterium przy poszukiwaniach powinien być woltaż procka czyli DUT/DLT. Szukasz 1,5V czyli DLT.

Co do pozostałych oznaczeń to po lekturze forum zaczynam sądzić, że jest to po prostu loteria...

A w temacie obudów i zasilaczy: każdy zasilacz ATX pasuje do obudowy ATX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem wczoraj athlona 1700+ DLTC3 czyli jeszcze sa :)

Ale pewnie resztki

Przedtem pytalem tez o athlona 1800+ wszyscy mowia ze tez sie dobrze kreci ale nie tak jak 1700+

Wiec moze lepiej szukaj 1700+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostalem dzis to cacko :twisted:

265zl u mnie w miescie :twisted:

AXDA1700 DLT3C JIUHB z 8 tygodnia tego roku :)

Na razie jednak nie mam go na czym potestowac :( bo zaczolem tyle co kompletowac czesci :(

Mam pytanie - czy jest mozliwosc dostania tej serii z zablokowanym mnoznikeim ?

Ale bym sie wkur... jakby sie okazalo ze to wlasnie taka :evil:

Ale mam nadzieje ze nie :twisted: - aha jest zielony ! (jezeli o cos zmienia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...